Alimentul care topeste celulele canceroase. Efectele sunt rapide

Publicat: 20/05/2022 | 09:30
Alimentele care ne ajută să slăbim Sursă foto: pixabay.com

Alimentele consumate pot influența sănătatea întregului organism. Dacă cele mai multe sunt benefice și susțin buna funcționare a sistemelor corpului, altele, în anumite condiții, pot crește riscul pentru unele boli, inclusiv cancer. Iată ce alimente topesc celulele canceroase. Efectele sunt rapide!

Potrivit studiilor, alimentația este un factor extrem de important în prevenirea bolilor, în special în cazul cancerului.

Institutul American pentru Cercetarea Cancerului susține că 34% din totalul cazurilor de cancer ar putea fi prevenite prin schimbări simple ale alimentației noastre de zi cu zi.

VEZI ŞI: TOP 5 ALIMENTE CARE SCAD TENSIUNEA ARTERIALĂ. REMEDIUL, LA ÎNDEMÂNA ORICUI

Lista alimentelor anti-cancer

Broccoli este cel mai puternic aliment anticancerigen datorită compoziţiei complexe de fitonutrienţi, compuşi cu sulf, vitamine, minerale şi fibre. Prezenţa acestei legume în alimentaţie scade semnificativ riscul de cancer de plămâni, neutralizează inclusiv efectul toxic al nicotinei, dar şi de colon, sân, prostată, uter, vezică urinară, esofag, pancreas.

Compuşii chimici din varză accelerează metabolismul hormonilor estrogeni şi scad riscul de cancer de sân, uter sau ovare. Dacă varza este mâncată crudă sau doar puţin fiartă, enzimele responsabile de metabolizarea hormonală ramân în felul acesta active. Consumul regulat de varză previnr cancerul de colon, prostată, uter, plămâni, stomac, laringe.

Roşiile pot combate cancerul de prostată şi de vezică prin intermediul licopenului, un fitonutrient cu mare putere antioxidantă.

Consumul de minim 6 căţei de usturoi pe săptămână s-a dovedit a avea efecte pozitive şi reduce cu 30% până la 50% incidenta multor tipuri de cancer: colorectal, de stomac şi prostată.

Numeroase studii au demonstrat ca ceaiul are efect anticancerigen datorită EGCG, o catechină considerata cea mai puternică substanţă împotriva cancerului descoperită până în prezent.

Un studiu efectuat în Statele Unite confirmă acţiunea benefică a flavonoidelor din ceaiul verde, care neutralizează efectul toxic al nicotinei, blocând receptorii sensibili la aceasta.