Alimentul care te scapă de boli cardiovasculare. O nouă cercetare arată că nutrienții proveniți din vegetale, precum acidul alfa-linolenic (ALA), poate îmbunătăți sănătatea inimii.
Într-un review publicat în Advences in Nutrition, cercetătorii au descoperit că în urma consumului de alimente vegetale precum nuci și semințe de in, riscul de boli cardiovasculare scade cu 10%, iar riscul de boli fatale coronariene este redus cu 20%.
Cercetătorii au analizat date obținute din studiile anterioare pentru a observa efectele acizilor alfa-linolenici asupra bolilor de inimă. Astfel aceştia au descoperit faptul că omega-3 era asociat cu riscul scăzut de boli cardiovasculare, potrivit csid.ro.
NU RATA: ALIMENTUL CARE SE VA SCUMPI FOARTE MULT ÎN ROMÂNIA! PREȚUL SE VA DUBLA!
Penny Kris-Etherton, profesor al universității Evan Pugh de Științe Nutriționale, a declarat pentru Eat This că sugestiile review-ului sugerează că există multiple modalități prin care se pot consuma acizii grași omega-3.
„Poate că lumea nu vrea să consume fructe de mare din varii motive, dar în continuare este important să consume omega-3 pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare și pentru a sprijini sănătatea generală a organismului. ALA provenită din nuci sau semințe de in oferă toate aceste beneficii, în special când sunt introduși într-o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale”, a explicat acesta.