Alimentul care te îmbătrânește prematur, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. Românii îl consumă zilnic: ”Este dușmanul tinereții și al pielii”

Publicat: 15/09/2024 | 10:34
Sursă foto: Facebook

Mihaela Bilic a discutat despre alimentul care grăbește procesul de îmbătrânire. Deși este considerat principalul dușman al pielii, românii îl consumă zilnic. Iată ce aliment ar trebui să scoateți din alimentație pentru a vă menține tineri!

Nutriționistul a dezvăluit care este alimentul ce accelerează îmbătrânirea, considerându-l principalul dușman al pielii. Din acest motiv, recomandă să renunți la el cât mai repede!

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți și urmăriti nutriționiști, ale cărei sfaturi au avut un impact semnificativ asupra vieților multor persoane, ajutându-le să adopte un stil de viață sănătos.

Constant, Mihaela Bilic abordează subiecte de nutriție și îi ghidează pe urmăritorii ei să adopte obiceiuri alimentare sănătoase. De data aceasta, nutriționistul s-a concentrat asupra alimentului care accelerează îmbătrânirea.

Citește și: Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Este ingredientul campion”

Care este alimentul care te îmbătrânește prematur

Nimănui nu îi place să observe semnele îmbătrânirii pe propria față. Deși îmbătrânirea este un proces natural, anumite alimente pot grăbi acest proces. Din păcate, mulți români consumă aceste alimente fără să conștientizeze efectele lor. Zahărul este unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii și accelerează îmbătrânirea. Deși este o plăcere nevinovată pentru mulți, are efecte nocive asupra organismului.

Mihaela Bilic afirmă că zahărul este la fel de dăunător pentru organism ca expunerea prelungită la soare. Dacă evităm să ne expunem îndelungat la soare din cauza efectelor negative asupra pielii, ar trebui să fim la fel de atenți și cu consumul excesiv de zahăr.

”Zahărul este dușmanul tinereții și al pielii. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior.”, a declarat nutriționistul, potrivit ego.ro.

Sursă foto: Pixabay

Mihaela Bilic le recomandă românilor să renunțe la zahăr

Conform Mihaelei Bilic, zahărul nu doar că accelerează îmbătrânirea, dar contribuie și la creșterea nivelului de stres oxidativ.

”Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează.”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Pentru cei care doresc o schimbare radicală în viața lor, Mihaela Bilic sugerează fie renunțarea completă la zahăr, fie consumul acestuia în cantități moderate. Deși nu va fi ușor, efectele pe termen lung vor aduce beneficii considerabile organismului.

”Sfatul meu este să îl scoateți din alimentație și să îl consumați precum sarea, presărat, ca un condiment. Cu cât viața are mai puțin zahăr, cu atât e mai multă tinerețe și pielea beneficiază de lipsa lui!”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie care e fructul „viral”, care ar trebui evitat: „Ne-au prostit”