Alimentul care nu expiră niciodată! Este comestibil şi după zeci de ani. Cum este posibil aşa ceva

Publicat: 24/03/2023 | 12:40
Există un aliment care nu are termen de valabilitate și poate fi consumat și după o perioadă îndelungată / Sursă foto: Pixabay

Tu te-ai gândit care este alimentul care nu expiră vreodată? Poate fi „uitat” în dulap sau debara și este comestibil chiar și după foarte mulți ani. Gospodinele îl utilizează des în bucătărie, oferind mâncării un gust aparte. Iată mai jos, în articol, toate detaliile pe care trebuie să le cunoști!

Se spune că mierea acționează în organism ca un „medicament natural” și este utilizată, de cele mai multe ori, în băuturi sau în diferite preparate dulci. Gospodinele o folosesc și la diferite sosuri pentru mâncăruri, mai ales cele care au în compoziție carne. Mierea oferă un gust aparte hranei și are o multitudine de beneficii. (Vezi AICI cum te ajută mierea) Totuși, de ce nu are termen de expirare?

Vezi și LA CE TEMPERATURĂ TREBUIE SETAT FRIGIDERUL PRIMĂVARA ȘI VARA, PENTRU A PĂSTRA ALIMENTELE PROASPETE ȘI PENTRU A REDUCE FACTURA LA CURENT ELECTRIC

Mierea este utilizată des în bucătărie / Sursă foto: Pixabay

Citește și CE ESTE „SCHEMA Ț” DIN SUPERMARKETURI | CARE ALIMENTE SUNT PLASATE PE PRIMELE RÂNDURI DE PE RAFTURI, DE FAPT 

De ce mierea reprezintă alimentul care nu expiră niciodată?

Deși mierea pare un aliment banal, este foarte prețios, deoarece nu expiră niciodată. Dar care să fie motivul principal, de fapt? Este cât se poate de simplu. Mierea conține o structură chimică ce îi permite să nu își piardă proprietățile în timp și să se păstreze la fel de proaspătă și bună.

Mai mult decât atât, încă din cele mai vechi timpuri s-a descoperit că mierea este un aliment care se poate menține într-o stare perfectă. De exemplu, în Egiptul Antic, borcanele de miere erau închise etanș și depozitate în diferite spații ferite de umezeală sau căldură excesivă. După mii de ani, arheologii au descoperit asemenea recipiente cu miere care se aflau într-o stare perfect conservată. În stare naturală, mierea nu conține multă apă și poate aspira umezeală dacă nu este sigilată corect în recipient.

Pentru că umezeala este la un nivel foarte redus, nici microorganismele nu supraviețuiesc, motiv pentru care mierea rămâne intactă. Astfel, dacă vrei să ai mereu miere proaspătă și să o depozitezi pe un timp îndelungat, asigură-te că este turnată în borcane curate și închise cu simț de răspundere.

Mierea poate fi consumată sub diferite forme. Este preferată, de cele mai multe ori, dimineața, atunci când se servește un ceai, la micul dejun. În plus, reprezintă un aliment de bază în gastronomie, multe preparate având sosuri sau glazuri cu miere.

Sursă foto: Pixabay