Îți dorești să ai un corp tonifiat, fără depuneri inestetice de grăsime? Sau poate doar să te menții la greutatea ideală? Atunci, cu siguranță, trebuie să renunți la un aliment pe care majoritatea românilor îl mănâncă cu mare plăcere.
Din nefericire, românii au o plăcere ”vinovată” în ceea ce privește consumul de carbohidrați, ceea ce înseamnă efectiv că tendința de a se îngrășa a acestora este destul de mare.
Carbohidrații pot fi buni sau răi, așa cum îi numesc nutriționiștii, însă, nu consumul de carbohidrați buni duce la tendința de îngrășare, ci a celor răi. Aceștia sunt: pastele, pâinea albă, chiar și orezul alb.
CITEȘTE ȘI: CUM POŢI SĂ MĂNÂNCI PASTE FĂRĂ SĂ TE ÎNGRAŞI? SECRETUL A FOST DEZVĂLUIT DE SPECIALIŞTII ITALIENI
VEZI ȘI: CÂT DE IMPORTANŢI SUNT CARBOHIDRAŢII PENTRU ORGANISM ŞI ÎN CE MOMENT AL ZILEI TREBUIE CONSUMAŢI
Tot în categoria de alimente rele se numără și cele care conțin mult zahăr, cum ar fi prăjiturile, caramelele, jeleurile sau bomboanele.
Din fericire, poți înlocui alimentele care te îngrașă cu unele care nu îți provoacă probleme atunci când le consumi. De exemplu, la micul dejun poți consuma în locul unei plăcinte cu brânză sau a unei merdenele de la patiserie un măr verde (care are mai puține calorii decât unul roșu), un iaurt cu fulgi de ovăz, sau, pur și simplu o felie de pâine integrală prăjită cu brânză degresată și roșii chery.
De asemenea, pentru un corp fără grăsime corporală mare, poți consuma la prânz o supă cremă de legume sau un piept de pui la grătar cu salată, iar seara o salată simplă, cu dressing de ulei de măsline și lămâie.
Sursa foto: Pexels.com