Vine sezonul cald, fapt pentru care multe doamne și domnișoare preferă să apeleze la anumite diete sau sesiuni de detoxifiere pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iată alimentul care elimină rapid toxinele din corp.
Cura de detoxifiere este benefică pentru persoanele care doresc să aibă un sistem imunitar mai puternic, să se vindece după o anumită afecțiune sau pentru cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos. De asemenea, este utilă și pentru cei care vor să reducă senzația de stres, să aibă un somn odihnitor și să își îmbunătățească condiția fizică. Evident, există și contraindicații: cura de detoxifiere nu este recomandată persoanelor care suferă de oboseala cronică, malnutriției și nici celor care fac parte din „grupele de risc”.
Iar, pentru cei care doresc să slăbească, trebuie să țină cont și de alți factori care pot îmbunătăți starea de sănătate. Hidratarea și exercițiile fizice sunt extrem de importante.
Pentru detoxifiere sunt recomandate și suplimentele: magneziul, silimarina, garcina cambogia, vitaminele B și probioticele.
Vezi și TOATE FEMEILE TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! CELE 10 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ TOPEȘTI GRĂSIMILE
Este recomandat consumul de alimente pro-detoxifiere, fie că este vorba despre carnea slabă, pește, cereale integrale, fructe sau legume.
Legumele crucifere sunt utile pentru detoxifierea hepatică. Sunt bogate în glucozinolați: varză, broccoli, varză de Bruxelles, ridiche sau napi. Pe de altă parte, sunt recomandate și cele care conțin glutation: fasole, quinoa, ovăz (care au un conținut ridicat de fibre), smochinele, lămâile, avocado, sfecla roșie și ghimbirul (bogat în fitochimicale).
De asemenea, mai există un tip de detoxifiere, cel prin consumarea ceaiurilor: ceaiul matcha, ceaiul din frunze de Senna, ginseng, boabe de acai, ceaiul alb, ceai verde.
Pe de altă parte, detoxifierea se mai face și prin sucurile naturale: apă cu lămâie, apa de cocos, sucuri din legume verzi. Poți face un smoothie din anumite fructe sau legume, precum: mere, ananas, struguri, fructe de pădure, portocale, lămâi, castraveți, salată verde, sparanghel, țelină, conopidă, andive, fasole păstăi, spanac, varză, morcovi, napi, sfeclă roșie. Poți adăuga coriandru, pătrunjel și chiar și mentă.
Citește și ACESTEA SUNT CELE 8 „BOMBE CALORICE”. ACESTE ALIMENTE AU MULT MAI MULTE CALORII DECÂT AI FI CREZUT!
Sursă foto: Pixabay