Alimentele pe care nu ai voie să le speli niciodată! Este total interzis

Publicat: 29/11/2021 | 14:45
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Deși experții în sănătate spun să avem grijă întotdeauna la alimente, mai ales la fructe și legume, atunci când le cumpărăm, prin ștergerea, dezinfectarea sau spălarea lor înainte de consum, există, însă, anumite alimente despre care specialiștii spun că nu ar fi indicat să fie spălate. Citește mai jos care sunt alimentele pe care nu ai voie să le speli nicioadată.

Curățarea și spălarea multora dintre alimente, înainte de consumarea lor, este un obicei pe care oamenii îl au, iar sănătatea trebuie să fie pe primul loc întotdeauna. Însă, odată cu venirea pandemiei, oamenii au avut și mai multă grijă în privința sănătății, mulți dintre aceștia alegând să spele sau să dezinfecteze produsele pe care le-au achiziționat de la supermarket. Chiar dacă este în regulă să dezinfectăm conservele, borcanele sau chiar dozele de suc, specialiștii trag un semnal de alarmă și prezintă câteva alimente pe care nu trebuie să le spălăm niciodată, deoarece am putea să ne punem sănătatea în pericol.

Citește și ALIMENTELE CARE NU SE ŢIN NICIODATĂ ÎN FRIGIDER! DE CE NU TREBUIE BĂGATE LA RECE

Carnea proaspătă nu se spală

United States Department of Agriculture recomandă să nu spălăm carnea proaspătă (pui, oaie, vită, porc), deoarece ar putea să ne pună sănătatea în pericol. Spălată sub jetul de apă, carnea poate răspândi bacterii în jur.

Salata la pungă este deja spălată

Pe de altă parte, salata la pungă nu mai necesită o altă spălare, căci aceasta este deja curățată înainte de ambalare, chiar și de trei ori. Specialiștii susțin că ar putea intra în contact cu alte bacterii, în condițiile în care decizi să o mai speli încă o dată.

Citește și CELE 5 ALIMENTE CARE NU EXPIRĂ NICIODATĂ! RĂMÂN COMESTIBILE PE TERMEN NELIMITAT

Ouăle sunt curățate din fabrică

Puțin sunt cei care știu că ouăle sunt curățate din fabrică, apoi li se aplică pe suprafață un strat de ulei mineral pentru a le oferi o protecție. De aceea, United States Department of Agriculture nu recomandă ca acestea să fie spălate, după ce le cumperi.

Peștele crud

Există un risc mare de răspândire al bacteriilor în condițiile în care speli peștele proaspăt, filetat. Pentru a nu se forma bacterii, specialiștii recomandă să te speli pe mâini înainte de prepararea lui și să fie așezat pe o suprafață curată.

Pastele sunt pregătite de gătit

Pastele nu trebuie spălate, înainte de gătirea lor. Suprafața lor este curată și pregătită direct pentru preparare. Mai mult decât atât, amidonul se pierde prin apă, iar pentru a le păstra forma și pentru a nu se rupe în timpul fierberii, nu se recomandă spălarea lor, arată divahair.ro.

Sursă foto: Pixabay