Alimentele pe care le credeai sănătoase şi te îngraşă, de fapt. Multă lume face această eroare colosală

Publicat: 11/03/2022 | 19:02
Sursă foto: Pixabay.com

Unele alimente pe care multă lume le consideră sănătoase, de fapt, îngrașă foarte rău. Acestea pot fi echivalente cu mâncarea tip fast-food. Nu ai crede una ca asta!

Există multe alimente pe care, în mod normal, cei cu diete sau stil de viață sănătos le consumă, fără să realizeze că, de fapt, le îngreunează parcursul către o siluetă suplă și fără pic de grăsime. Mai jos ți-am prezentat câteva exemple care îți pot afecta dieta și care te pot îngrășa foarte ușor. Tu știai de ele?

CITEȘTE ȘI: TOP 3 ALIMENTE IEFTINE ŞI DELICIOASE. GĂTEŞTI MESE COPIOASE CU DOAR CÂŢIVA LEI

Smoothie-urile

Sucul de fructe storcite sau smoothie-ul pe care adesea îl alegi în locul unui mic dejun mai copios, poate să îți confere o anumită energie grație fructelor pe care le conține. Dar știai că, deși este 100% natural, smoothie-ul poate conține o cantitate mare de zahăr care să îți afecteze silueta ți întregul organism?

În cantități mici, zahărul odată ingerat stimulează producerea de insulină, aceasta fiind folosită de corp pentru a manageria felul în care glucoza este stocată în organism și pentru a preveni acumularea grăsimilor sau chiar posibilele probleme ale ficatului. În cantități mari însă, efectul nu mai este același, iar zaharul nu face decât sa adauge kilograme în plus.

Cartofii

Cartofii sunt bogați în amidon și dacă sunt consumați cum trebuie, pot fi benefici siluetei tale. Multe persoane se tem de carbohidrați, iar cartoful este învinuit adesea pentru surplusul de kilograme.

Conform specialiștilor, deliciosul piure și savuroșii cartofi prăjiți sunt cele mai mari greșeli pe care le putem face pentru sănătatea și silueta noastră. Așadar, e de preferat ca aceștia să fie consumați fierți sau copți, însă întregi, nu tăiați sau striviți.

Aceeași regula pare să se aplice și în cazul merelor, pe care ni se recomandă sa le mâncam întregi, nu tăiate în felii, cubulețe sau sub orice altă formă.

O dietă săracă în grăsimi/fără grăsimi

Cei care își doresc să slăbească, fac tot posibilul să renunțe la alimentele bogate în grăsimi. Acest lucru duce la riscul de a adopta o dietă bogată în carbohidrați, atunci când organismul îți va cere surse de energie.

Vei fi mereu înfometat ți vei ajunge într-un final să mănânci mai mult decât ar fi nevoie. Ai putea, în schimb, să consumi alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi fructele de avocado.

Uleiul de măsline

Gătitul cu ulei de măsline este considerat o alternativă sănătoasă a gătitului cu ulei de floarea soarelui sau unt. Cu toate acestea, specialiștii ne recomanda să ne limităm la a folosi uleiul de măsline doar atunci când preparam salate.

Atunci când este încălzit, uleiul de măsline produce toxine care nu fac deloc bine organismului ci, din contră, pot duce la dezvoltarea unor tipuri de cancer sau a bolilor de inimă.

Tofu

Tofu reprezintă unul dintre cei mai populari substituți pentru carne și proteine în dietele vegane și vegetariene. Nu este însă o decizie prea bună, întrucât în timp poate duce la deficiențe de minerale.

Blochează absorbția de fier, zinc, calciu, magneziu și alte minerale importante, iar asta îți poate crea probleme de sănătate.

VEZI ȘI: ALIMENTELE CARE NU TREBUIE SĂ-ŢI LIPSEASCĂ DIN CASĂ, DACĂ AI COVID. RECOMANDAREA UNICEF PENTRU TOŢI ROMÂNII

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult