Alimentele nu sunt preparate si depozitate in mod corespunzator

De: Cancan
Publicat: 07/08/2010 | 00:00

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au verificat mai multe localuri si au aplicat numeroase amenzi. Numai in perioada 21 iunie – 31 iulie, reprezentantii ANSVSA au efectuat 548 de controale in unitati de alimentatie publica din statiunile Mamaia, Neptun, Jupiter, Eforie Sud si Eforie Nord. In urma controalelor, 87 de agenti economici au primit amenzi in valoare totala de 65.000 de lei, iar 41 au primit avertismente. Sanctiunile au survenit ca urmare a nerespectarii normelor de igiena privind manipularea si depozitarea produselor alimentare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de productie, depozitarea si valorificarea produselor alimentare. La toate aceste nereguli se adauga si nerespectarea lantului de frig, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare si nerespectarea fluxului tehnologic. Conform ANSVSA, au fost demarate controale in 15 pizzerii, 7 cofetarii, 16 patiserii, 228 de restaurante, 35 de magazine alimentare, 26 de bufete, 19 terase, 42 de braserii si 39 de unitati tip fast-food.