Alimentele care pot fi păstrate chiar și un an întreg în congelator! Puțini români știau acest lucru

Publicat: 06/07/2022 | 16:09

Congelarea alimentelor este o metodă bună prin care ai putea reduce risipa alimentară. De asemenea, în acest mod te poți bucura mai mult de legumele și fructele de sezon. Iată alimentele care pot fi păstrate chiar și un an la congelator!

Una dintre cele mai bune metode de a păstra cât mai mult mâncarea proaspătă este congelarea. Aceasta oferă numeroase beneficii pentru că vă ajută să vă bucurați de fructe și legume gustoase și pline de vitamine în afara sezonului.

Vezi și: DIETA CU CASTRAVEȚI A ANDREEI RAICU | CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ DAI JOS 7 KG ÎN DOAR O SĂPTĂMÂNĂ

Alimentele congelate, atât timp cât rămân congelate, se pot păstra pe termen nedefinit. Se recomandă consumul acestora în decurs de 6-8 luni, în funcție de produs, din considerente de gust și calitate, și nu de siguranță.

De la carne până la condimente, vă prezentăm o listă întocmită de specialiști, care arată cât de mult vor rezista alimentele de bază în frigider.

Lista cu data limită până la care alimentele pot fi ținute în frigider:

  • Ouă, Carne și Pește, Bacon: 7 zile
  • Friptură de vită, fripturi sau coaste, nefierte: 3 până la 5 zile
  • Pui, fiert (inclusiv rotisor): 3 până la 4 zile
  • Pui, nefiert: 1 până la 2 zile
  • Ouă fierte tari: 1 săptămână
  • Ouă, crude: 3 până la 5 săptămâni
  • Salată cu ouă: 3 până la 5 zile
  • Pește, gătit: 3 până la 4 zile
  • Pește, nefiert: 1 până la 2 zile
  • Carne de vită tocată, gătită: 3 până la 4 zile
  • Carne de vită tocată, nefiertă: 1 până la 2 zile
  • Hot dog, Deschis: 1 săptămână
  • Hot dog, nedeschis: 2 săptămâni
  • Prânz Carne, Deschis: 3 până la 5 zile
  • Carne de prânz, nedeschisă: 2 săptămâni
  • Friptură de porc, cotlete sau coaste, nefiertă: 3 până la 5 zile
  • Cârnați, nefierți: 1 până la 2 zile
  • Creveți, gătiți: 3 până la 4 zile
  • Creveți, nefierți: 1 până la 2 zile
  • Produce și articole pe bază de plante
  • Mere: 3 săptămâni
  • Caise: 2 până la 3 zile
  • Avocado: 3 până la 4 zile
  • Sparanghel: 3 până la 4 zile
  • Sfeclă: 7 până la 10 zile
  • Ardei gras: 4 până la 5 zile
  • Fructe de pădure: 4 până la 5 zile
  • Broccoli: 3 până la 5 zile
  • Varza de Bruxelles: 3 până la 5 zile
  • Varză: 1 până la 2 săptămâni
  • Morcovi: 3 săptămâni
  • Conopida: 3 până la 5 zile
  • Țelină: 1 până la 2 săptămâni
  • Coriandru: 7 zile
  • Porumb: 1 până la 2 zile
  • Castraveți: 4 până la 5 zile
  • Vinetele: 3 până la 4 zile
  • Usturoi: 1 până la 2 săptămâni
  • Rădăcină de ghimbir: 1 până la 2 săptămâni
  • Struguri: 1 săptămână
  • Fasole verde: 3 până la 4 zile
  • Ceapa verde: 1 până la 2 săptămâni
  • Salată verde: 3 până la 4 zile
  • Pepeni: 3 până la 4 zile
  • Ciuperci: 2 până la 3 zile
  • Bame: 2 până la 3 zile
  • Ceapă: 2 luni
  • Suc de portocale, deschis: 7 până la 10 zile
  • Pătrunjel: 7 zile
  • Piersici: 3 până la 4 zile
  • Ridichi: 10 până la 14 zile
  • Rutabagas: 2 săptămâni
  • Spanac: 1 până la 2 zile
  • Tofu: 1 săptămână
  • Roșii: 2 până la 3 zile
  • Napi: 2 săptămâni
  • Dovlecel: 4 până la 5 zile
  • Lactat: până la 2 săptămâni
  • Unt: 1 până la 3 luni
  • Unt: 1 până la 2 săptămâni
  • Brânză de vaci: 1 săptămână
  • Cremă de brânză: 2 săptămâni
  • Jumătate și jumătate: 3 până la 4 zile
  • Brânză tare (cum ar fi cheddar sau elvețian), Deschis: 3 până la 4 săptămâni
  • Brânză tare (cum ar fi cheddar sau elvețian), nedeschisă: 6 luni
  • Margarina: 6 luni
  • Lapte: 1 săptămână
  • Felii de brânză procesată: 1 până la 2 luni
  • Brânză mărunțită: 1 lună
  • Brânză moale (cum ar fi brie): 1 săptămână
  • Smântână: 1 până la 3 săptămâni
  • Lapte de soia: 1 săptămână
  • Frișcă: 1 zi
  • Topping batut: 1 până la 2 săptămâni
  • Frișcă pentru frișcă: 1 luna
  • Iaurt: 1 până la 2 săptămâni
  • Alimente Preparate
  • Covrigi: 1 până la 2 săptămâni
  • Pâine: 1 până la 2 săptămâni
  • Bulion: 1 până la 2 zile
  • Prajitură sau Cheesecake: 1 săptămână
  • Biscuiti: 2 luni
  • Resturi: 3 până la 4 zile
  • Brioșe: 1 săptămână
  • Plăcintă: 3 până la 4 zile
  • Rulouri: 1 săptămână
  • Supă sau tocană: 3 până la 4 zile
  • Tortile: 4 până la 7 zile
  • Condimente: 4 luni
  • Sos grătar: 4 luni
  • Sirop de ciocolată: 6 luni
  • Glazură, Conserve: 1 săptămână
  • Dulciuri și jeleuri: 6 luni
  • Ketchup: 6 luni
  • Sirop de arțar: 12 luni
  • Mai: 2 luni
  • Muștar: 12 luni
  • Măsline: 2 săptămâni
  • Murături: 1 până la 2 săptămâni
  • Sos pentru salată: 3 luni
  • Salsa: 1 lună
  • Sos de spaghete: 4 zile