Mesele neregulate și cele care nu conțin suficiente vitamine și minerale pot cauza căderea părului. Încearcă să mănânci alimentele enumerate mai jos și vei observa că firele de păr care îți cad nu vor mai fi atât de multe. Vei avea o podoabă capilară mult mai bogată și te vei simți mult mai bine.
Căderea părului poate avea numeroase cauze, de la stres până la tulburări hormonale, folosirea excesivă a unor produse de stilizare. Însă, de cele mai multe ori, căderea părului este o consecință a alimentației sărace în zinc, „combustibilul” în baza căruia funcționează folicul pilos.
Peștele aduce mii de alte beneficii pe lângă cel de a preveni căderea părului. De asemenea, este foarte bun și puiul, ficatul de vițel, brânza degresată, ouăle, nucile, fasolea și iaurtul.
Produsele din soia sunt și ele alegeri de reținut, însă cu moderație, întrucât cercetările arată că fitoestrogenii din compoziția lor pot dăuna sănătății femeilor, favorizând apariția cancerului mamar.
Stafidele și-au dovedit științific puterile de a întări rădăcina firului de păr, prevenind căderea acestuia. Încercă să nu mai culegi sau să le dai jos din cozonac, plăcintă sau alte dulciuri.
Fierul joacă un rol important în producerea hemoglobinei, cea care poartă oxigenul prin corp, către organe și țesuturi. Află că fierul, un mineral fără de care nu putem trăi.
Când nivelul hemoglobinei este unul normal, oxigenul este dispersat așa cum trebuie în organism. Scalpul este suficient irigat cu sânge și oxigen, fapt ce stimulează creșterea părului.
Totuși, un plus de fier adăugat dietei tale nu înseamnă că vei grăbi procesul de creștere și îndesire a părului, însă deficitul dăunează considerabil. Așa că data viitoare când te așezi la masă amintește-ți că fructele uscate (stafidite) și sucul de cireșe, vegetalele cu frunze verde închis (spanacul, urzicile etc.) sau cerealele integrale sunt toate bogate în fier.
De asemenea, vitamina C îmbunătățește și ea absorbția de fier, astfel că îți recomandăm portocalele, căpșunile și lămâile.
Mulți dintre bărbații care se plâng că au chelit suferă de o deficiență de zinc. Acesta joacă un rol deosebit de important în funcțiile organismului, de la reproducerea celulară până la echilibrul hormonal, fiecare dintre acestea influențând decisiv dezvoltarea firului de păr.
Când zincul atinge un nivel scăzut în organism, acești foliculi slăbesc, fapt ce duce la ruperea sau căderea firului de păr. Pentru a preveni această problemă, mănâncă zilnic alimente bogate în zinc, cum ar fi creveți, midii, stridii.
VEZI ȘI: TOP 5 ALIMENTE CARE ARD GRĂSIMILE RAPID. EFECTELE SE VĂD IMEDIAT