Alimentele care nu trebuie să-ţi lipsească din casă, dacă ai COVID. Recomandarea UNICEF pentru toţi românii
UNICEF a făcut o serie de recomandări pentru toții românii, în contextul pandemiei de coronavirus. Află, în continuare, care sunt alimentele care nu trebuie să-ți lipească din casă dacă ai fost diagnosticat cu COVID.
Aportul de fructe și legume trebuie menținut. Este foarte important ca acestea să fie proaspete, astfel că pot fi congelate și vor păstra majoritatea substanțelor hrănitoare. În plus, și unele feluri de mâncare gătită pot fi conservate prin congelare, iar când este cazul reîncălzite pentru consum.
Când produsele proaspete nu sunt disponibile, atunci sunt recomandate alimente deshidratate sau sub formă de conservă. Conservele de fasole boabe și mazăre pot fi depozitate chiar și ani și pot fi preparate în multe feluri. De asemenea, conservele de pește (sardine, macrou, somon) sunt foarte indicate și se pot consuma reci în salate sau sandvișuri, dar și calde, în cazul în care sunt integrate într-un tip de mâncare.
(VEZI AICI: SPECIALIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ. CE ALIMENTE TREBUIE SĂ EVITĂM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)
Alimentele care nu trebuie să-ţi lipsească din casă, pe durata pandemiei de COVID. Anunțul UNICEF
Legumele conservate, precum tomatele, sunt o variantă de rezervă bună atunci când nu sunt disponibile proaspete sau congelate, potrivit unicef.org. Fasolea boabe, lintea, mazărea spartă, cușcuș sau quinoa sunt, de asemenea, hrănitoare. Boabele presate de ovăz cu lapte sau apă sunt recomandate pentru masa de dimineață. Când copilul dorește o gustare, poate primi nuci, brânză, iaurt, bucăți de fructe proaspete sau ouă fierte.
Recomandări generale privind igiena produselor alimentare
- spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă cel puțin 20 de secunde înainte de a pregăti orice fel de mâncare
- păstrați alimentele perisabile refrigerate sau congelate și urmăriți-le data de expirare
- folosiți tocătoare separate pentru carne și pește nepreparate
- folosiți de fiecare dată ustensile și farfurii curate
- gătiți alimentele la temperatura recomandată
- spălați-vă mâinile cu săpun și apă cel puțin 20 de secunde înainte de a mânca