Atunci când vine vorba despre alimentele amare, mulți oameni le ocolesc. Gustul nu este unul agreat de mulți, însă proprietățile acestora nu se pot ignora. Alimente din această categorie beneficiază de numeroase substanțe bune care ajută și susțin sănătatea. Proprietățile acestora fac minuni.
Alimentele amare aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate, în ciuda gustului care nu este unul prea plăcut. De exemplu, legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles, varza kale, ridichile sau rucola intră în această categorie. Acestea sunt o sursă importantă de vitamina C, beracatoten, acid folic, potasiu sau fibre.
Toate acestea conțin o anumită substanță care dă acel gust puțin amar, dar care este un antioxidant excelent și un antiinflamator natural. Acest tip de legume încetinesc dezvoltarea tumorilor și răspândirea lor în organism. Mai mult, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățesc vederea.
Din aceeași categorie fac parte și afinele. Micuțele fructe cu gust amărui sunt un antibiotic natural. Ele ajută la tratamentul infecțiilor tractului urinar, infecțiilor dentare sau intestinale. De asemenea, afinele mențin inima sănătoasă.
(CITEȘTE ȘI: 15 ALIMENTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE MĂNÂNCI DUPĂ ORA 19:00. ÎȚI POT CAUZA PROBLEME GRAVE DE SĂNĂTATE)
În categoria alimentelor amare, care au proprietăți beneficie pentru sănătate includem și cafeaua. Aceasta are categoric un gust amar, dar dacă reușim să o consumăm fără a o îndulci oferă numeroase beneficii. Studiile arată că un consum regulat de cafea reduce riscul de deces cu până la 20%. De asemenea, cafeaua conține compuși fenolici, ce au proprietăți antioxidante, care reduc riscul de cancer.
Citricele sunt și ele alimente cu proprietăți extraordinare, iar multe dintre acestea se găsesc în coajă. Această nu se poate consuma ca atare, însă ceaiurile făcute din coajă de citrice pot reduce inflamațiile din organism. Coaja conține numeroase flavonoide, chiar mai multe decât fructul în sine.
(VEZI ȘI: ALIMENTELE CARE ÎȚI PRELUNGESC VIAȚA. STUDIUL CARE A VENIT CU NOI SCHIMBĂRI ÎN ALIMENTAȚIE)