Alimente satioase recomandate pentru curele de slabire

De: Cancan
Publicat: 07/05/2009 | 00:00

Pentru a preveni instalarea foamei in timpul dietelor, specialistii va sfatuiesc sa consumati terci de ovaz la micul dejun, mere si portocale intre mese si o friptura cu salata si cartofi la pranz. Andrei Sion Pentru a va ajuta sa va tineti mai usor de curele de slabire, cercetatorii australieni au realizat un clasament al celor mai satioase alimente care pot fi consumate in timpul unei diete. Potrivit expertilor, includerea acestor alimente in regim va preveni instalarea foamei si consumul excesiv de mancare la pranz sau cina. Pe prima pozitie a clasamentului se afla cartofii. Pentru a fi satui mai mult timp, nutritionistii va recomanda cartofii fierti sau copti si nu pe cei prajiti. Specialistii va sfatuiesc sa consumati la masa cartofi fierti cu ulei de masline, piper si legume pentru a va potoli pofta de mancare. Locul doi este ocupat de peste, care va ajuta sa scapati cel mai rapid de pofta de mancare. Ca metode de servire, specialistii recomanda salatele cu ton si pestele prajit sau marinat. O metoda buna de a lua un mic dejun satios, foarte important pentru reusita unei cure de slabire, este sa consumati terci de ovaz, preparatul aflat pe locul trei in lista. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de portocale si mere. Aceste fructe sunt bogate in fibre care va satisfac pofta de mancare pentru mult timp. Asa ca, atunci cand aveti nevoie de o gustare, evitati chipsurile si mancati un mar sau o portocala. In urma studiului, cercetatorii au clasat pastele integrale pe locul sase. Spre deosebire de pastele obisnuite, care sunt asimilate rapid de organism, cele din grane integrale sunt mult mai satioase. Fripturile se afla la randul lor in clasament, situandu-se pe a saptea pozitie. Cumparati carne fina de vita si nu uitati sa consumati cantitati moderate, va sfatuiesc nutritionistii. Potrivit acestora, o masa formata dintr-o portie medie de friptura cu salata si cartofi va va potoli foamea si va va ajuta sa slabiti. Urmatoarele pozitii in clasamentul specialistilor australieni sunt ocupate de struguri, popcorn si taratele de grau.