O mulțime de oameni au depozitat greșit până acum nenumărate alimente. În ideea în care vă doriți să păstrați mai mult timp aumite produse trebuie să aflați mici secrete. Temperatura scăzută nu face întotdeauna minuni în această privință. Câteodată, frigiderul produce alterarea prematură a multor produse.
Fiecare aliment are propriile criterii privind modul de păstrare. Avocado este unul dintre cele mai pretențioase fructe. Majoritatea persoanelor sunt obișnuite să îl țină la rece, neștiind de fapt că acest lucru dăunează. Atât timp cât aveți un avocado copt, acesta trebuie consumat în imediata perioadă. În schimb, dacă fructul este necopt, frigiderul ar putea stopa coacerea avocado-ului. Acesta trebuie lăsat la temperatura camerei, încât procesul de maturație să se producă treptat. Alt aliment ce necesită o atenție sporită sunt ouăle. În mod normal, acestea trebuie ținute la o temperatură medie, însă, dacă le cumpărați de la rece, sfatul specialiștilor este să continuați să le depozitați la frigider. Conform lui Tim Hayward, ouăle ținute la temperatura camerei, ar trebui să reziste chiar și o săptămână.
Tot pe lista produselor pe care nu trebuie să le bagi niciodată în frigider sunt: uleiul de măsline, untul, mierea, gemul și Nutella. Acestea în contact cu temperaturile scăzute, nu doar că își modifică starea de agregare ci își pierd și din proprietăți. Pentru a beneficia de o perioadă îndelungată de valabilitate. Cele menționate mai sus trebuie depozitate cât mai departe de frigorifere. Anumite studii arată inclusive faptul că pepenii, citricele și fructele de pădure reușesc să își mențină antioxidanții intacți doar la temperature potrivite. Astfel, odată introduse în frigider, aceste fructe se pot strica mai ușor. Nici măcar castraveții murați sau conservele nu trebuie ținute la rece. Ingredientele din care sunt compuse, ajută alimentele să fie valabile o perioadă îndelungată, chiar fără ajutorul frigiderului. Ei bine, dacă până acum credeai că ketchup-ul și muștarul se țin în la temperaturi săcute, acum vei afla că nu este necesar. Aciditatea crescută din aceste produse, le prelungește termenul de expirare indiferent de locul în care sunt depozitate. Nici legumele rădăcinoase nu trebuie refrigerate, întrucât frigiderul poate transforma gustul acestora într-unul ușor dulceag.
Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le ținem departe de frigider:
Avocado, gogoși, brânza maturată, cartofii, ceapa, usturoiul, conservele, Nutella, cafeaua, mierea, untul, ouăle, pepenele, untul de arahide, uleiul de măsline, castraveții murați, oțetul, fructele de pădure, ketchup, muștarul, gemul, roșiile, nucile, bananele, ciocolata, pâinea, cerealele, dovleacul, condimentele, citricele, porumbul, morcovii, plăcinta cu fructe și șampania.