Lygia Alexandrescu Nutritionist O serie de alimente contin cantitati mari de vitamine si minerale, care produc, la randul lor, cantitati mari de enzime. Acestea se implica in procesele digestive, influentand viteza metabolismului. In plus, datorita faptului ca sunt sarace in grasimi si zaharuri, dar bogate in apa, vitamine si minerale, digerarea lor necesita un consum energetic ridicat din partea organismului. De aceea, caloriile continute in alimentele respective sunt considerate negative. Iata cateva dintre acestea: – fructe: mere, banane, struguri, kiwi, capsuni, piersici, portocale, lamai, grapefruit, pepene, ananas; – legume: fasole verde, ceapa, spanac, ardei gras, varza, castravete, broccoli, morcov, telina; – condimente: cimbru, marar, menta, busuioc, tarhon, hrean. Pentru a accelera metabolismul, aceste alimente trebuie consumate in forma naturala si nu alaturi de produse procesate, deoarece acestea inhiba formarea si activitatea enzimelor.