Alimentatie usoara! Ce, cum si cat trebuie sa mancam vara
RenunTa la grasimi!
Este foarte important ca in meniul zilnic de vara sa fie prezente grupe alimentare variate, pentru o alimentaTie cat mai echilibrata nutriTional, dar Si adecvata starii organismului – de repaus, de miScare sau de adaptare la temperaturi crescute. DiferenTa faTa de alimentaTia din alte sezoane este ca avem nevoie de mai puTine grasimi (carne, branzeturi grase, prajeli) Si ca aportul de lichide trebuie sa fie mai mare, din cauza pierderii apei Si a mineralelor prin transpiraTie.
Morcovii ne protejeaza de soareSe recomanda ca legumele Si fructele proaspete sa constituie cea mai mare parte din meniul zilnic, deoarece sunt surse de vitamine, enzime, fibre Si antioxidanTi (betacaroten, vitamina C, E, Zn, seleniu, flavonoide etc). Betacarotenul este un mare protector al organismului, in special al pielii Si al mucoaselor pe care le apara de efectele nefaste ale soarelui. El este conTinut in special in legume Si fructe de culoare portocalie. Flavonoidele nu numai ca sunt antioxidanTi puternici, dar in plus aceste substanTe fluidifica sangele, stimuleaza contracTia venoasa Si intaresc articulaTiile.
Mai multe legume verzi, adio celulita!