Alexandru Rafila, noi dezvăluiri despre vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2! Ce urmează să se întâmple cu omenirea
Cercetătorii din China și Rusia au fabricat câte un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, însă, ambele au dezavantaje, motiv pentru care omenirea încă nu are o soluție decisivă în războiul cu dușmanul invizibil. Pe de altă parte, specialiștii din SUA au lansat o dată la care planeta noastră “va reveni la normal”. Iar prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a dezvăluit noi ipoteze în legătură cu vaccinul anti-COVID-19.
Citește și: Reputat medic de la Spitalul Universitar, ucis de coronavirus! Fusese depistat pozitiv acum o săptămână
Alexandru Rafila, noi dezvăluiri despre vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2
Conform declarațiilor făcute de Alexandru Rafila, nu este exclus ca vaccinarea împotriva bolii mortale să se facă în funcție de categoria de vârstă. În plus, a mai spus cunoscutul doctor, poate să fie variabil și numărul de doze necesar “pentru a obține o imunitate eficientă, dar și durabilă”.
“Sunt mai multe vaccinuri aflate în faza trei de testare clinică, realizată pe zeci de mii de persoane, voluntari, din diferite grupe de vârstă. Vaccinurile sunt analizate din punct de vedere al siguranței și eficacității, dar nu fiecare om răspunde în același mod la vaccinare. Persoanele tinere, copiii răspund mai bine, persoanele vârstnice răspuns mai puțin bine. De asta, nu pot fi făcute predicții.
Apropo de strategia de vaccinare, nu este exclus să avem diferite vaccinuri în funcție de categoria de vârstă, poate să fie variabil și numărul de doze necesar pentru a obține o imunitate eficientă, dar și durabilă. La infecția gripală, imunitatea nu durează mai mult de șase luni și este posibil ca și-n acest caz să se întâmple același lucru. Este importantă întreruperea transmiterii, ca sistemele de sănătate să-și regăsească suflul, la fel și economia” a spus prof. dr. Alexandru Rafila în cadrul unui interviu oferit pentru dcnews.ro.
Ulterior, specialistul a mai subliniat: “Sunt multe speculații, multe țări și-au rezervat vaccinuri care încă nu au fost autorizate”.
Până când oamenii de știință vor găsi formula corectă pentru produsul biologic ce va putea fi folosit împotriva maladiei mortale, populația Terrei rămâne sub asediul pandemiei. Conform celor mai noi informații, făcute publice azi, în jurul orei 14:15, în lume există 26.209.390 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 868.034 de oameni au pierdut lupta la viață după ce au fost depistați pozitiv. SUA, Brazilia, India, Rusia, Peru, Columbia și Africa de Sud sunt cele mai afectate state. În România, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat astăzi că alte 1.365 de persoane au contractat COVID-19, iar bilanțul morților a ajuns la 3.765 după ce 44 de oameni au murit.