Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila a vorbit despre cum trebuie să se desfășoare lucrurile după data de 15 mai și despre ce măsuri trebuie să aplice angajatorii pentru a preveni îmbolnăvirea angajaților cu virusul COVID-19
Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă în cadrul unui interviu la Digi 24 asupra faptului că data de 15 mai este o convenție și nu înseamnă că pericolul a trecu. Așa că este foarte important ca toți cetățenii să se protejeze, iar spațiile de muncă să fie amenajate corespunzător și să respecte anumite reguli. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BANII DE PE AMENZI, MARCEL VELA A FĂCUT ANUNȚUL! „SE VOR DUCE CĂTRE SISTEMUL MEDICAL”)
„Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp. Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășurarea activității cu o interacțiune minimală”, a declarat reprezentantul OMS.
Specialistul în sănătate publică a adăugat cât de importantă este măsurarea temperaturii angajaților și cum această metodă poate preveni apariția virusului. (VEZI ȘI: MĂSURI SPECIALE PENTRU ELEVII CARE SUSȚIN BACALAUREATUL ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ! CUM SE VOR DESFĂȘURA EXAMENELE PE TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)
„Atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane, măsurarea temperaturii la plecare, dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening, pentru că e ușor de făcut, nu este costisitoare”, a afirmat Alexandru Rafila.