Alexandru Arșinel, dezvăluiri despre transplantul de rinichi care i-a salvat viața: „Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr, aş spune că am luat dorinţa de a trăi”
În urmă cu opt ani, Alexandru Arșinel ajungea pe masa de operație din cauza rinichilor care erau total nefuncționali. Mare actor a avut norocul ca familia unui tânăr de doar 23 de ani, care își încheiase socotelile cu viața, să fie de acord să doneze organele. În ciuda vârstei înaintate pe care o avea Alexandru Arșinel la momentul respectiv, dar și a medicilor rezervați în a efectua intervenția, totul a decurs foarte bine. Maestrul se simte excelent, a învățat să privească într-un mod pozitiv tot ceea ce i se întâmplă și se roagă frecvent pentru cei care l-au readus la viață.
Experiența transplantului de rinichi pe care marele actor a avut-o l-a făcut să privească viața într-un mod diferit. În prezent, încearcă să se bucure de anii bătrâneții, deși viața încă îi dă de furcă – soția sa este paralizată de ani buni – și declară că a preluat ceva important de la tânărul care s-a sinucis și ale cărui organe au fost donate, dorința de a trăi.
”Știu că era un tânăr de 23 de ani, care a ales să se sinucidă, dar nu cunosc alte amănunte. Mă rog pentru el, după cum mă rog şi pentru medicul clujean care a condus echipa. Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr, aş spune că am luat dorinţa de a trăi. Rinichiul nu mi-a făcut niciodată probleme, din 2013 încoace. Nu l-am simţit niciodată ostil şi nici nu mi-a creat alte dificultăţi. Pur şi simplu, cel de Sus a făcut ca lucrurile să se aşeze cu bine!”, a declarat Alexandru Arșinel, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro.
„Acelora care cred că e uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi!”
În urma intervenției suferite s-a produs un întreg scandal, deoarece actorul a fost operat la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.
„Acelora care cred că e uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi! Dar vreau să trăiesc ca să-mi însoţesc cât mai mult nepoţii şi soţia şi să mă bucur de prezenţa lor, cât va fi posibil. Mai spun doar atât, soţia mea e paralizată de ani buni, îşi mai mişcă doar mâna dreaptă şi capul. Şi totuşi, vreau să-i fiu alături până la capăt! ”
Ce spunea medicul care s-a ocupat de operație
“Nu a fost uşor, maestrul Arşinel are o burtă care era cât mine, apoi am ajuns în străfunduri. Ca aspect general, transplantul la persoane vârstnice este o problemă strict îngrădită. Până la 65 de ani ai voie să faci, după aceea cumperi cele necesare pentru înmormântare.
Noi nu credem aşa, a fost pe lista de aşteptare, am făcut această operaţie pentru că domnul Arşinel reprezintă o valoare foarte importantă, iar vârsta biologică a permis transplantul”, a precizat Mihai Lucan, șeful echipei medicale de intervenție și doctor urolog din Cluj, imediat după efectuarea transplantului.