Alex Papadopol, desfigurat în bătaie după ce a fost prins la nudiști. Doar în filme vezi așa ceva!
Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva, însă Alexandru Papadopol a fost desfigurat în bătaie după ce a fost prins la… nudiști! Săltat de pe plajă de doi securiști, Alexandru a fost închis într-o celulă și snopit în bătaie de un alt pușcăriaș, iar imaginea sa este… tulburătoare.
Secvențe dramatice în filmul ”Arest”, iar printre actori îl putem descoperi pe Alexandru Papadopol. Filmul va avea premiera pe 20 septembrie, iar acțiunea este plasată în anul 1993. Cel care îl bate pe Alexandru Papadopol – arestat după ce este prins la ”nudiști” – este un infractor folosit de Securitatea Statului pe post de torționar. De fapt, relația dintre Alexandru Papadopol și infractorul respectiv devine elementul principal al poveștii semnate de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu. În rolul colegului de celulă a lui Papadopol joacă actorul Iulian Postelnicu.
”Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood”
AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, va avea premiera în cinematografele din România pe 20 septembrie. Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.
În august 1983, arhitectul Dinu Neagu se află – împreună cu soția și cei doi copii – pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști. Aceștia îl iau pe Neagu la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.
„Toate filmele despre perioada comunistă ne înfățișează ca victime, niște victime aproape eroi, victime ușor de îndrăgit însă eu nu-mi amintesc să fi fost așa. Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood. Am fost genul acela de victimă de care ai putea să te rușinezi”, spune Andrei Cohn într-unul din interviurile recente. „Am făcut filmul mai mult pentru mine, dintr-o anume furie față de mine. Nu e un film despre fapte istorice, ci mai mult despre sentimentele mele despre trecut. Cred că singurul mod de a merge mai departe este să ne recunoaștem trecutul așa cum a fost și să sperăm că următoarea dată vom fi mai buni”, a mai declarat Cohn, conform radioromaniacultural.ro.