Alex Hora de la MasterChef te invata fa faci cea mai buna friptura de miel! Cum sa iti surprinzi familia cu o reteta savuroasa
Cotlet de miel cu piure de mazare si branza feta
Ingrediente:
200 g cotlet miel
100 g brânză feta
2 crenguţe de menta
50 gr unt
200 g mazăre dulce
10 g zahar
50 ml ulei măsline 50 ml
Sare, piper dupa gust
o crenguţa rozmarin
o crenguţa cimbrişor
un căţel de usturoi
crema de smantana
Mod de preparare:
Se face un dressing dintr-o lingura de ulei de măsline, sare, piper şi ierburi fine (se găsesc în râşnite sub denumirea de ierburi de Provence), se trece carnea prin dressing şi se ruleaza în folie de plastic alimentara.
Apoi se da carnea la rece, sa se odihneasca si sa isi ia aromele. Pentru piureul de mazăre se pune apa la fiert, iar când clocoteşte se adaugă o mana de sare şi o mana de zahar, apoi mazărea şi se lasa circa 4 minute. Se strecoara apoi mazarea sub un jet de apa rece.
Intr-o cratiţă adăugăm 25 g unt şi o lingura de ulei de măsline, punem mazărea, se sotează un minut, doua, după care adăugăm crema de smântână, lasam sa dea un clocot, apoi se paseaza cu blenderul. Brânza se taie cubuleţe şi se marineaza în ulei de măsline, ierburi de Provence şi menta tocata. Se lasa la rece pana la montarea farfuriei.
Se incinge o tigaie, se adăugă restul de unt şi ulei de măsline, se pune carnea şi lângă adăugăm crenguţa de rozmarin, cimbrişor şi un căţel de usturoi.
Se lasa circa 3-5 minute, învârtind carnea pana se face pe toate partile, apoi se pune deoparte tot atâta timp la odihnit. Farfuria se monteaza dupa preferinta.
A.P