Părinții din România trec în acest moment prin clipe grele, după ce copiii lor au ajuns să umple camerele de gardă ale spitalelor din cauza unei boli care pare că se răspândește mai repede ca niciodată. Nici medicii nu reușesc să mai facă față situației, mai ales după valul de viroze și răceli care tocmai a trecut.
Din ce în ce mai mulți copii au ajuns să se confrunte cu probleme mari de sănătate în ultima perioadă. Netratată la timp, această afecțiune ar putea cauza probleme destul de mari, de aceea medicii îi încurajează pe părinți să se prezinte de urgență la cel mai apropiat spital sau la medicul de familie.
VEZI ȘI: Alertă medicală! O boală extrem de contagioasă a reapărut după patru decenii
Copiii sunt foarte predispuși în această perioadă să ia contact cu un virus care ar putea să le aducă o serie de probleme de sănătate în plus dacă nu este tratat la timp. Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre scarlatină, o afecțiune contagioasă care le poate pune viața în pericol copiilor, dar și adulților.
Pentru a putea preveni pe cât posibil transmiterea acestei boli, trebuie să păstrați distanța față de persoanele din jur și să vă spălați foarte bine și foarte des pe mâini. Cele mai întâlnite cazuri sunt în școli sau în grădinițe, acolo unde copiii iau contact unii cu alții fără să își dea seama la ce riscuri se supun.
NU RATA: Mononucleoza infecțioasă sau boala sărutului. Simptome, analize, tratament
Medicii le recomandă copiilor să fie foarte atenți în această perioadă, iar în momentul în care descoperă că apar bubițe roșii pe piele, dureri sau inflamații la nivelul gâtului și febră, să meargă de urgență la medic. Scarlatina poate fi ținută sub control în momentul în care este folosit un tratament potrivit bazat pe antibiotice. Cei mai afectați sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. După două zile de la începerea tratamentului, scarlatina nu mai poate fi transmisă celorlalți.