Alertă la Vatican! Papa Benedict se află în stare critică

Publicat: 03/08/2020 | 10:43

Papa Benedict al XVI-lea se află în pericol din cauza unei infecții ce se manifestă la nivelul feței. Ziarele germane au anunțat că fostul papa se află în stare critică.

Papa Benedict al XVI-lea, în vâstă de 93 de ani, a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă a bolii erizipel și este „extrem de fragil”, scriu germanii într-un articol publicat de Passauer Neue Presse.

Boala erizipel de care suferă acum fostul papă al Romei este o boală infecțioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe, a precizat ziarul.

„Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.

Peter Seewald a avut o întâlnire sâmbătă, la Roma, cu Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului.

„În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a adăugat el.

Succesorul lui Papa Ioan Paul al II-lea

Benedict al XVI-lea, născut cu numele de Joseph Alois Ratzinger (n. 16 aprilie 1927) a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. În același timp a deținut funcția de episcop al Romei și suveran al statului Vatican. A fost primul papă german după 482 de ani (ultimul papă german a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523), se precizează în wikipedia.

Înaintea alegerii sale ca papă, între 1957 și 1977, Joseph Ratzinger a activat timp de douăzeci de ani ca profesor de teologie la universitățile din: Freising-München, Bonn, Münster, Tübingen și Regensburg. În anul 1977 a devenit arhiepiscop de München și a fost ridicat la rangul de cardinal de papa Paul al VI-lea. În anul 1982 a fost chemat la Vatican și numit de papa Ioan Paul al II-lea în funcția de prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei Pontificale Teologice Internaționale și al Comisiei Biblice Pontificale și din 2002 decan al Colegiului Cardinalilor. Aceste funcții le-a slujit până la alegerea ca papă în aprilie 2005.

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult