Este alertă de dispariție în România! Luni, 3 iunie 2024, Ion Valentin Adrian – în vârstă de 19 ani – a plecat de la domiciliul său din Cuza Vodă, județul Constanța și nu a mai revenit. Ultima dată a fost văzut în județul Călărași. Cine deține informații despre el să sune la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție.
Ion Valentin Adrian, un tânăr în vârstă de 19 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său din Cuza Vodă, județul Constanța, și nu s-a mai întors. Potrivit autorităților, acesta a fost văzut ultima dată în comuna Modelu, județul Călărași. La momentul dispariție, Valentin era îmbărcat cu o geacă de piele de culoare neagră, blugi de culoare albastră și era încălțat cu o pereche de adidași de culoare roșie. Persoanele care dețin orice fel de informație sau l-au văzut sunt rugate să sune de urgență la 112 sau se meargă la cea mai apropiată secție de poliței.
SEMNALMENTE: Înălțime: 1.60 cm, Greutate: 80 kg, Corpolență: atletic, Culoare păr: negru, Natură păr: ondulat, Contur față: oval, Culoare ochi: căprui, Mărime nas: mijlociu, Mărime gură: mijlocie, Grosime buze: mijlocii.
”La data de 03.06.2024 a plecat în mod voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. La momentul dispariției, acesta era îmbrăcat cu o geacă de piele de culoare neagră, pantaloni tip jeans de culoare albastră și era încălțat cu adidași de culoare roșie”, potrivit IPJ București.
În cazul dispariției unui cetățean, autoritățile române au dreptul să solicite ajutorul cetățenilor. Astfel, conform legii în vigoare, în cazul în care îl vedeți pe Ion Valentin Adrian sunteți rugați să sunați la 112 sau să vă prezentați la cea mai apropiată unitate de poliție, acolo unde trebuie să raportați toate detaliile și circumstanțele.
”Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere”, arată art. 27.