Alertă în România! Rodica a dispărut fără urmă! Cine o vede, este rugat să sune de urgență la 112

Publicat: 24/07/2024 | 21:22

Este alertă în România! Rodica Matilda Monea, o femeie în vârstă de 43 de ani, a dispărut fără urmă, iar familia nu poate să o contacteze. A plecat de la domiciliu la muncă în Italia, iar soțul nu a mai putut să-i dea de urmă. Cine o vede, este rugat să sune de urgență la 112!

Este alertă în România, după ce o altă persoană a fost dată dispărută. Rodica Matilda Monea, o femeie în vârstă de 43 de ani, a plecat de la domiciliu spre Italia, la muncă. Familia, însă, nu a mai putut să o contacteze. Poliția sibiană a fost informată de plecarea voluntară a femeii și de faptul că nu se poate lua legătura cu aceasta.

Vezi și Misterul crimei din Brăila se adâncește! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea

Vezi și  Alertă în România! Mircea a dispărut fără urmă. Cine îl vede, este rugat să sune de urgență la 112

Alertă în România: Rodica a plecat de acasă spre Italia și nu a putut fi contactată de familie

Persoanele care dețin informații despre persoana în cauză sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să ofere detaliile la cea mai apropiată secție de Poliție. Soțul ei, din Arpașu de Jos, a sesizat în scris faptul că partenera de viață a plecat voluntar de acasă și nu a mai putut lua legătura cu ea. Sesizarea a fost făcută în urmă cu două zile.

Semnalmentele femeii: păr lung și brunet, față ovală, ochi căprui. Are înălțimea de 162 cm și greutatea de 62 de kilograme.

„La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Serviciul Investigaţii Criminale Sibiu au fost sesizat în scris de către un bărbat din Arpaşu de Jos cu privire la faptul că, din data de 15 iulie a.c., nu mai poate lua legătura cu soţia sa, Monea Rodica Matilda, în vârstă de 43 de ani, aflată în mod voluntar în Italia. Semnalmente: înălţime 162 cm, 62 kg, ochi căprui, păr brunet, lung, faţă ovală, ten brun”, transmit autoritățile, potrivit Agerpres.

Autoritățile pot cere ajutorul populației pentru a găsi persoanele dispărute (art.27).

„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.

(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere”, arată art. 27.