Alertă în România! Mario este de negăsit. Cine îl vede, să sune la 112
Marți, 2 iulie 2024, Butnaru Mario Claudiu, un băiețel de 9 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din Galați și nu a mai revenit. Minorul a părăsit locuința în jurul orei 09:30, fără a reveni până în acest moment. Cetățenii care dețin informații despre această persoană, au obligația să sune la 112 sau Dispeceratul IPJ Galați.
Autoritățile din Galați sunt în alertă și lansează un apel către toți cetățenii care pot ajuta la găsirea minorului Butnaru Mario Claudiu. În dimineața zilei de marți, 2 iulie 2023, copilul a plecat de acasă în mod voluntar și nu a mai revenit. În momentul plecării, Mario era îmbrăcat cu un tricou verde deschis cu imprimeu de culoare neagră, o pereche de pantaloni scurți, de culoare albastru închis și era încălțat cu o pereche de papuci de culoare albastră. Copilul a plecat de acasă cu un album/revistă în care colecționa cartonașe cu fotbaliști.
Gălățenii – și nu numai – care pot să ofere orice fel de informație în legătură cu această persoană sunt rugați să sune de urgență la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție.
SEMNALMENTE: înălțime: 1.33 m, 30 de kilograme, păr șaten, ochi căprui.
Ce trebuie să faci dacă îl vezi pe Butnaru Mario Claudiu
În cazul dispariției unei persoane, autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă îl vede cineva sau are informații despre minorul Butnaru Mario Claudiu, are obligația de a suna de urgență la 112. De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.