Autoritățile din România sunt în alertă! Lucian Ionel Burghelea, un bărbat de 43 de ani, a dispărut fără urmă, iar familia nu reușește să ia legătura cu el. Poliția a cerut ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi. Așadar, cine îl vede, este rugat să sune la 112!
Peste 1.000 de persoane figurează dispărute pe pagina Poliției Române. Unele dintre anunțuri sunt vechi de câțiva ani, iar oamenii nu au mai fost găsiți până acum. Recent, autoritățile au semnalat dispariția unui bărbat de 43 de ani care a plecat de la domiciliul său din Galați în data de 7 mai, iar de atunci este de negăsit.
Vezi și: ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! GEORGIANA, O COPILĂ DE 13 ANI, A DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ. SUNAȚI LA 112 DACĂ O VEDEȚI
Pentru ca cetățenii să îl poată identifica pe Lucian Ionel Burghelea, oamenii legii au oferit câteva detalii despre el. Semnalmentele sale sunt: înălțime – 175 de centimetri, greutate – 90 de kilograme, culoare păr- negru, coafură – cărare pe dreapta, culoare ochi – căprui. De asemenea, bărbatul o coroană de rege tatuată pe antebrațul drept.
„Persoana în cauză a plecat de la domiciliu la începutul lunii mai 2024. Din data de 07.05.2024 a întrerupt orice formă de legătură cu familia.”, au transmis autoritățile.
Autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă îl vede cineva sau are informații despre Lucian Ionel Burghelea, are obligația de a suna de urgență la 112. De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile.
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.
Vezi și: ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! ELENA, O ADOLESCENTĂ 15 ANI, A DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ. SUNAȚI LA 112 DACĂ O VEDEȚI