Alertă în România! În urmă cu trei zile, Șelaru Ion Iulian a plecat voluntar de acasă și nu a mai revenit până acum. Cine îl vede sau are informații despre tânărul de 26 de ani, este rugat să sune la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție.
În data de 27 octombrie 2027, Șelaru Ion Iulian a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Polovragi, județul Gorj, și nu s-a mai întors până în prezent. Autoritățile au oferit și detalii despre aspectul bărbatului pentru ca oamenii să-l identifice mai ușor, în cazul în care îl întâlnesc. La momentul dispariției, tânărul de 26 de ani era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni tip blug, de culoare albastră, vestă din material textil de culoare albastră și o în picioare purta o pereche de adidași negri.
SEMNALMENTE: înălțime: 1.75 cm, greutate: 115 kg, culoare ochi: căprui, păr castaniu, poartă barbă, față ovală și constituție atletică.
”În data de 27.10.2024, orele 21:00, a plecat voluntar de la domiciliul din com. Polovragi, judetul Gorj și nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime1,80 m, greutate 110 Kg, păr castaniu, ochi căprui, poartă barbă, fața ovală, constituție corpolentă. Îmbrăcăminte: vestă din material textil, de culoare albastru, pantaloni tip blug, de culoare albastru, iar în picioare purta adidași de culoare negru”, se arată în anunțul Poliției Române.
În cazul persoanelor dispărute, autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă o vede cineva sau are informații despre Șelaru Ion Iulian, are obligația de a suna de urgență la 112.
De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile sau să contacteze Dispeceratul I.P.J. Gorj. Numărul de telefon este următorul: 0253. 207.600
Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare online;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.