Autoritățile din România sunt în alertă! Elena Chirea, o tânără în vârstă de 19 de ani, a dispărut fără urmă joi, 24 octombrie. Aceasta ar fi plecat de acasă și nu s-a mai întors. Poliția nu a reușit să o găsească până acum și a cerut ajutorul cetățenilor. Așadar, cine o vede, este rugat să sune la 112!
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunțat că Elena Chirea, o tânără de 19 ani din localitatea Ostrov, cu domiciliu în Lipniţa, județul Constanța, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors până în prezent. Semnalmentele sale sunt: înălțime – 170 de centimetri, greutate – 65 de kilograme, păr – negru, ochi – căprui.
„La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a numitei Chirea Elena, de 19 ani, din comuna Lipnița, județul Constanța. La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, aceasta a plecat în mod voluntar de la domiciliu, fără a reveni până în prezent. Chirea Elena are 1,70 m înălțime, 65 de kilograme, păr negru, ochi căprui. La data plecării voluntare era îmbrăcată cu pantaloni gri, hanorac alb și purta papuci de culoare albă.”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.
Citește și: Alertă în România! Un copil de 13 ani a dispărut în timpul unei excursii cu clasa
Autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă o vede cineva sau are informații despre Elena Chirea, are obligația de a suna de urgență la 112.
De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile sau să contacteze Dispeceratul I.P.J. Constanța. Numărul de telefon este următorul: 0241.611.364.
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare online;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.