Alertă în România! Elena a dispărut fără urmă. Cine o vede, este rugat să sune de urgență la 112

Publicat: 23/06/2024 | 12:02

Autoritățile din România sunt în alertă! Elena Moraru, o femeie în vârstă de 52 de ani, a dispărut fără urmă în data de 28 iunie 2024. Poliția a cerut ajutorul cetățenilor pentru a o găsi. Așadar, cine o vede, este rugat să sune la 112!

Peste 1.000 de persoane figurează dispărute pe pagina Poliției Române. Unele dintre anunțuri sunt vechi de câțiva ani, iar oamenii nu au mai fost găsiți până acum. Recent, autoritățile au semnalat dispariția unei femei de 52 de ani care a plecat în mod voluntar de la locuința sa din comuna Dulcești, județul Neamț, și nu s-a mai întors până în prezent.

Vezi și: ALERTĂ DISPARIȚIE COPIL! DENISA, O FATĂ DE 12 ANI, ESTE DE NEGĂSIT. DACĂ O VEDEȚI, SUNAȚI LA 112

Polițiștii încearcă acum să o găsească pe Elena Moraru și au cerut sprijinul cetățenilor în acest sens. Mai mult decât atât, autoritățile au oferit și detalii despre aspectul femeii pentru ca oamenii să o identifice mai ușor, în cazul în care o întâlnesc.

Semnalmentele sale sunt: înălțime – 160 de centimetri, greutate- 60 de kilograme, culoare piele – albă, corpolență – slab, culoare păr – șaten, natură păr -ondulat, lungime păr – mijlocie, coafură – breton, contur față – oval, culoare ochi -căprui, mărime gură – normală, grosime buze – subțiri.

Ce trebuie să faci dacă o vezi pe Elena Moraru

Autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă o vede cineva sau are informații despre Elena Moraru, are obligația de a suna de urgență la 112. De asemenea, oamenii pot merge la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile.

„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.

(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:

a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;

b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;

c) campanii de informare;

d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.

Vezi și: ALERTĂ ÎN IALOMIȚA! VIORICA A PLECAT DE ACASĂ ȘI NU S-A MAI ÎNTORS. CINE O VEDE, SĂ SUNE LA 112