Alertă în România! Cristian este de negăsit de 8 zile. Sunați la 112 dacă îl vedeți

Publicat: 15/08/2024 | 19:53
sursă foto: politia română

Alertă de dispariție în Piatra Neamț! Haraguț Cristian Ioan – în vârstă de 22 de ani – a plecat de acasă și nu a mai revenit. Cine deține informații despre bărbat, are obligația de a suna la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție. 

În urmă cu o săptămână, pe data de 7 august 2024, Haraguț Cristian Ioan a plecat de acasă – din Piatra Neamț – și nu a mai revenit. La momentul plecării, tânărul de 22 de ani era îmbrăcat cu un tricou albastru, pantaloni scurți de culoare neagră și o pereche de adiași negri. Oricine îl vede sau deține informații despre el, are obligația să sune la numărul uni de urgență 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.

SEMNALMENTE: Înălțime: 1.85 cm, greutate: 75 kg, Corpolență: atletic, culoare păr: șaten, contur față: oval, culoare ochi: căprui.

”Harabuț Cristian Ioan, în vârstă de 21 de ani, a plecat voluntar în data de 13.08.2024, orele 13:00, de la domiciliul său din Municipiul Piatra Neamț și nu s-a mai întors până în prezent. La momentul plecării, acesta era îmbrăcat cu un tricou albastru, pantaloni scurți de culoare neagră și adidași negri”, se arată în comunicatul Poliției Române.

sursă foto: poliția română

Citește și: Un barbat a fost dat disparut pe plaja din Mamaia. Acesta este cautat de scafandri si elicopterul SMURD

Ce trebuie să faci dacă îl vezi pe Haraguț Cristian Ioan

În cazul dispariției unei persoane, autoritățile române pot solicita ajutorul și sprijinul cetățenilor. Dacă îl vede cineva sau are informații despre Haraguț Cristian Ioan are obligația de a suna de urgență la 112 sau să se prezinte la cea ma apropiată unitate de poliție, conform legii în vigoare.

”Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.

(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:

a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;

b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;

c) campanii de informare;

d) diseminarea către persoanele partenere.”, arată art. 27.

Citește și: Tânărul de 19 ani, dispărut la un festival din Tenerife, a fost găsit fără viață. Cu cine a fost văzut ultima oară + ultimele sale cuvinte