E alertă îm județul Suceava! Spitalul din Câmpulung Moldovenesc se închide total, iar cel de la Făticeni, parțial. Decizia autorităților a fost luată ca urmare a numărului mare de persoane infestate cu virusul COVID-19.
Manuela Trifan, șefa DSP Suceava, a făcut anunțul la Digi 24. Rezultatele pozitive numeroase la testul COVID-19 la cadrele medicale, în special, dar și la câțiva pacienți au condus la această măsură. Cel puțin 67 de cazuri de personal medical au coronavirus în spitalul din Câmpulung Moldovenesc. Carantina va dura 14 zile. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN SUCEAVA! MANDACHI: ”E HORROR! N-AM VĂZUT AȘA CEVA ÎN 34 DE ANI!” VIDEO)
În privința spitalului din Fălticeni, Manuela Trifan a menționat că și aici sunt multe cazuri de infestare cu coronavirus. „Sunt 44 de persoane pozitive, personal medical, închidem numai pavilionul central”, a dezvăluit Manuela Trifan.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost joi la Suceava, pentru a evalua situația în care se află Spitalul Județean, unde peste 300 de oameni sunt internați cu virusul COVID-19. Tătaru a dezvăluit că acolo este haos.
”În acest moment, nu ştie în nicio secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu sau câţi nu sunt prezenţi. În acest moment, de la managementul local noi nu avem nicio informaţie. Am discutat cu managerul actual, nu are absolut nicio informaţie, nicio previziune despre ce trebuie făcut în continuare şi care ar fi necesarul. Astăzi, la prima întâlnire a noii echipe cu vechea echipă managerială, nu au putut să facă un schimb de necesar”, a spus Tătaru.
La conducerea spitalului a fost numit un management medical și militar, iar un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, ofiţer în rezervă, a rămas acolo pentru a supraveghea activitatea.
MEDICII, SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AUTORITĂȚI! ESTE VORBA DESPRE COPIII LOR
„În săptămâna care începe va urma o reaşezare a tuturor persoanelor care lucrează în Spitalul Judeţean Suceava pentru a vedea în ce stadiu se află. În acest moment, nu ştie nicio secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu sau câţi nu sunt prezenţi. Înţelegem, este o frică, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm. Va veni, într-o primă perioadă, personal de la Iaşi, pentru patru-cinci zile va veni şefa Clinicii de ATI care va pune bazele reînceperii activităţii de anestezie şi terapie intensivă în Spitalul Judeţean, va veni un nou medic epidemiolog de la DSP Neamţ şi încep să apară rezidenţi de ultimul an, precum şi medici primari de diferite specialităţi în judeţul Suceava. Încercăm să suplinim în acest moment, până medicii din judeţul Suceava vor reveni la locurile de muncă, sper eu, sănătoşi. În perioada imediat următoare managementul spitalului va chema, programat, aceşti medici pentru a nu mai face acele greşeli care s-au făcut în timp şi le va evalua starea, atât de sănătate, cât şi a locului de muncă. (…) Încă nu s-a terminat o perioadă de urcuş a acestei pandemii la nivelul Sucevei şi României, va veni o perioadă de stabilizare şi apoi va veni o parte în scădere a acestei pandemii”, spunea Nelu Tătaru. (NU RATA: A ”ÎNVIAT” O BĂTRÂNĂ DIN GALAȚI, MOARTĂ DE CORONAVIRUS! CE S-A ÎNTÂMPLAT LA AZILUL UNDE ERA INTERNATĂ)
„În acest moment, de la managementul local noi nu avem nicio informaţie. Am discutat cu managerul actual, nu are absolut nicio informaţie, nicio previziune despre ce trebuie făcut în continuare şi care ar fi necesarul. Astăzi, la prima întâlnire a noii echipe cu vechea echipă managerială, nu au putut să facă un schimb de necesar”, dezvăluia Tătaru.