Alertă alimentară la Penny Market! Un produs consumat de toată lumea, infectat cu salmonella. Clienţii, în pericol

Publicat: 03/07/2020 | 07:38

Reprezentații lanțului de supermarketuri PENNY informează clienții că trebuie să returneze cât mai repede posibil produsul „OUĂ 30 M”.

Un urma unor analize, în ouăle respective specialiștii au găsit salmonella, iar această bacterie poate provoca afecțiuni grave.

„Stimati clienti,

PENNY vă informează cu privire la rechemarea și returnarea produsului „ OUĂ 30 M “.  București, România, 20 iunie 2020.

Citește și: Alertă alimentară! LIDL a retras un produs de la raft, după ce s-a aflat că e toxic

SC VANBET S.R.L recheamă preventiv produsul „ OUĂ 30 M “cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE, vândut de către PENNY | REWE România. În urma unei analize, a fost detectată Salmonella. Aceasta poate provoca afecțiuni grave digestive.

Nu consumați ouăle!

Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină  cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, PENNY| REWE România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele PENNY.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.  Această rechemare vizează exclusiv produsul „OUĂ 30 M “cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE.

Alte produse vândute de PENNY | REWE România, inclusiv alte tipuri de ouă, nu sunt afectate de această rechemare.

Nu rata: România a primit ultimatum de la Comisia Europeană! Care este cauza

PENNY | REWE Romania îşi cere scuze pentru incovenientele create. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.110.111 (Luni ‐ Sâmbătă 08:00 ‐ 21:00) sau pe adresa de mail contact@penny.ro”, se arată în comunicatul companiei.

Ce este salmonella

Salmonella este un gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase (febră tifoidă, paratifos, intoxicații alimentare etc.). Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată. Există mai multe tipuri ale acestei bacterii: Salmonella Typhimurium și Salmonella Typhi.