Alegeri prezidențiale 2019. Totul despre Theodor Paleologu, candidat la funcția de președinte al României
Theodor Paleologu, în vârstă de 46 de ani, este candidat PMP la alegeri prezidențiale 2019. Vezi biografia, ce conține declarația de avere, cv-ul și care sunt obiectivele sale.
Theodor Paleologu, diplomat, om politic și om de cultură, este unul dintre cei 14 candidați la alegeri prezidențiale 2019. Primul scrutin al alegerilor pentru președinție va avea loc în 10 noiembrie 2019, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie.
Alegeri prezidențiale 2019 – Theodor Paleologu
Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a fost desemnat drept candidat al PMP la prezidențiale.
”E adevărat, am un handicap de care sunt conștient, sunt susținut de un partid mai mic, numai că în alegerile prezidențiale se aleg un om și un proiect”, a declarat Theodor Paleologu.
Theodor Paleologu se declară optimist și susține că este singurul care îl poate învinge pe Klaus Iohannis. De asemenea, acesta mai spune că, dacă în locul lui Dan Barna, din partea USR-PLUS ar fi candidat Dacian Cioloș, ar fi stat pe gânduri în ceea ce privește candidatura sa la alegeri prezidențiale 2019.
”Pe mine m-a convins Barna să candidez. Dacă ar fi fost Cioloș nu aș fi candidat. Viața mea e dedicată casei, fundației, cursurilor. O să mă întrebați ce m-a apucat. Dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS nu aș fi ezitat să îl susțin, dar nu e cazul. Nu aș vrea să se supere Dan Barna. Oricând l-aș numi pe un post de ministru, dar e important pentru președinte să cunoști Constituția, să ai o bună experiență internațională și diplomatică. Poate o va dobândi, sunt dispus să îl ajut”, a declarat Theodor Paleologu, în cadrul unei conferințe de presă.
Alegeri prezidențiale 2019. Theodor Paleologu CV
Născut la 15 iulie 1973, la București, este fiul regretatului scriitor Alexandru Paleologu, fost ambasador al României în Franța și fost senator PNL vreme de 12 ani. Theodor Paleologu este diplomat, om de cultură și om politic.
Theodor Paleologu, educație
Theodor Paleologu a absolvit liceul german din București, după care a studiat la Sorbona și la Ecole Normale Superieure, în Franța.
- a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Sorbona din Paris
- În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS la Universitatea Ludwig Maximilian din München.
- A fost lector la Boston College în 1999 și 2000.
- A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin
- A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003).
- În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, școala privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.
Theodor Paleologu, activitate politică
- În perioada 2003-2008, Theodor Paleologu a fost ambasadorul României în Danemarca și Islanda, funcție din care a demisionat pentru a participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008
- Din decembrie 2008 până în octombrie 2009 a fost ministru al Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național în Guvernul Emil Boc I, demis prin moțiune de cenzură. Până în decembrie 2009 a deținut interimatul acestui post.
- În 2012, Theodor Paleologu a candidat la Primăria Sectorului 1, încercând să ajungă primar în locul lui Andrei Chiliman, dar nu a reușit.
- Pe 3 februarie 2014, Paleologu a anunțat că a demisionat din PD-L pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară.
- În 2019 este desemnat de către Partidul Mișcarea Populară drept candidat pentru Alegerile Prezidențiale.
Theodor Paleologu, cărți publicate
- Era supărăciosilor (Ed. Curtea Veche, București, 2009)
- De la Karl Marx la stenograme: Cronica anului politic 2004” (2005)
- Sous l’oeil du Grand Inquisiteur: Carl Schmitt et l’héritage de la théologie politique, Paris, Cerf, (2004)
Theodor Paleologu, soție și copii
Theodor Paleologu a fost căsătorit cu Sarah Paleologu cu care are un băiat, Mihail, născut în 1994.
Alegeri prezidențiale 2019. Theodor Paleologu declarație de avere
Candidat la alegeri prezidențiale 2019, Theodor Paleologu deține trei terenuri, toate moștenite în anul 2005, într-o suprafață totală de 50 de hectare.
Mai mult decât atât Theodor Paleologu are mai multe conturi în lei și valută, însumând 190.000 de lei şi două conturi cu aproape 49.000 de euro.
Potrivit declarației de avere, Theodor Paleologu a încasat de la Fundaţia Paleologu aproape 8.500 de lei, 2.852 de lei de la Institutul Cultural Român şi Institutul Diplomatic Român şi 1.500 de lei de la Editura Polirom.
Activităţile agricole i-au adus acestuia cele mai mari venituri în anul 2018, respectiv 23.626.
Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
Theodor Paleologu, președinte. Promisiuni în campania electorală
În declarația sa de intenție în ceea ce privește candidatura la alegeri prezindețiale 2019, Theodor Paleologu susține dezvoltarea educației ca prim scop.
”Candidez cu convingerea că peste 5 ani voi trăi într-o Românie sigură, care își va apăra cetățenii, oriunde ar fi ei în lume; o Românie respectată atât în exterior — de către comunitatea internațională, cât și în interior — de către clasa politică.
Îmi propun să trăiesc peste 5 ani într-o Românie a concordiei și a compromisului constructiv; o Românie care să fi pornit în sfârșit transformarea reală a educației — o Românie cu care să ne mândrim și din care să nu mai vrem să plecăm.
În fine, îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie meritocratică, care să premieze și să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive. O Românie funcțională, performantă, în pas cu vremurile și chiar un exemplu pentru alte țări din UE.
Candidez la funcția de președinte cu convingerea că România merită mai mult. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă”, este promisiunea făcută de Theodor Paleologu în declarația oficială de candidat la președinție la alegerile din noiembrie 2019.
Alegeri prezidențiale 2019 Theodor Paleologu. Locul pe buletinul de vot
Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți.
Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.
Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE
Alegeri prezidențiale 2019. Calendar
Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.
De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.