Încă un județ din România în care portarea măștii de protecție chiar și în spațiile deschise este obligatorie! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat, miercuri, decizia.
Dâmboviţa este judecțul în care CJSU a aprobat hotărârea prin care purtarea măştii devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Cei care vând în aceste spaţii sunt obligaţi să poarte nu doar masca de protecţie, ci şi mănuşi, conform News.ro, citat de stiripesurse.ro.
CITEȘTE ȘI: ÎN CE CONDIȚII SE VA PURTA MASCA ÎN SPAȚIILE DESCHISE. ALEXANDRU RAFILA ADUCE LĂMURIRI ROMÂNILOR
„Astăzi, 29.07.2020, în urma exprimării voturilor a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 21/29.07.2020 prin care se extinde obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Aceasta intră în vigoare începând cu data de 30 iulie a.c, ora 06.00. Totodată, hotărârea prevede, pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii, obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie cât şi a mănuşilor”, a anunţat Prefectura Dâmboviţa miercuri după amiază.
Autorităţile din judeţ mai anunţă că măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2 „vor fi luate gradual în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, urmând a se analiza în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi alte măsuri, după ce vor fi constatate rezultatele primelor măsuri aplicate”, este anunțul CJSU Dâmovița.
Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în Argeș. A fost primul județ în care s-a luat această măsură, ca urmare a creșterii semnificative a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Decia a fost luată marți, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș. De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.
„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a spus Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.