MOSTENIRE. Micii pe care George Carastoian ii serveste sunt facuti dupa o reteta de o suta de ani Succes. Datorita mititeilor gustosi, restaurantul „Leul si Carnatul” nu ducea lipsa de musterii FAIMA. Localul de pe strada Covaci se bucura si astazi de clientela care pofteste la mici Gustosii mititei au fost inventati dintr-o greseala, chiar in inima „Micului Paris”. Locul lor de obarsie este un restaurant de pe strada Covaci, din Bucuresti, local care mai exista si astazi, dar sub alt nume. Alexandra Kira Istoria acestui preparat culinar foarte apreciat a inceput undeva pe la 1900, in celebra carciuma pe atunci „Leul si Carnatul”. Denumirea provenea din faptul ca puteai cu un leu sa mananci un carnat. In privinta bauturii, tot un leu era suficient sa cumperi si niste alcool. Intr-una din zile, in celebra carciuma bucuresteana, matele pentru carnati s-au terminat, iar carciu-marul a avut ideea stralucita de a pune pe gratar umplutura pregatita pentru ele! Asa a aparut celebrul mic roma-nesc, cand unul dintre clienti, privind in farfurie, ar fi strigat „Da’ mici sunt carnatii astia!”. Astazi, urmasii carciumarului de la „Leul si Carnatul” i-nca mai pregatesc mici, restaurantul nu mai este insa o carciuma de targ, ci un local in toata regula, care mai pastreaza farmecul de odinioara al „Micului Paris”. „Stiam ca aici au fost inventati mititeii. Ai nostri sunt la fel de buni, pentru ca sunt facuti dupa aceeasi reteta dupa care erau facuti in vechime la „Leul si Carnatul””, ne-a po-vestit, mandru, George Carastoian, chelnerul care serveste mititeii pre-gatit-i dupa o reteta mostenita de mai bine de o suta de ani.