Esti incepatoare in deslusirea tainelor culinare si nu iti ies preparatele de fiecare data ca la carte? Nu te gandi sa abandonezi, bunica are cate un truc pentru fiecare preparat culinar, astfel ca orice greseala poate fi "reparata". Ti-am pregatit o selectie de 25 de super trucuri de la bunica, pe care sa le folosesti pentru a face o mancare delicioasa, de care sa te bucuri impreuna cu toata familia.
1. Daca nu ai spumat supa la timp si are aspect inestetic, adauga in timp ce fierbe un albus nebatut. Acesta va „strange” impuritatile din supa, lasand-o clara dupa ce il scoti. 2. Oul se decojeste mai usor daca in apa in care fierbe se adauga un varf de lingurita de sare si cinci picaturi de otet. 3. Orezul ramane intreg daca adaugi putin suc de lamaie in apa in care fierbe. 4. Legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci calduta, daca vrei sa nu se zdrobeasca si sa-si pastreze culoarea. Completarea se face tot cu apa calduta cand gatim ciorbe sau alte feluri de mancare. 5. Carnea tocata, precum cea de hamburger, trebuie stropita cu apa atunci cand e pusa pe gratarul incins. 6. Iti dai seama ca friptura e gata pe o parte cand se dezlipeste usor de pe gratar. 7. Daca ti-a scapat prea multa sare in ciorba, ea se drege daca pui doi cartofi cruzi in ea si o dai in clocot cateva minute.