Sarmale, drob, oua rosii, friptura de miel, cozonaci si pasca - toate au contribuit de sarbatori la incetinirea tractului intestinal si la ingreunarea digestiei.
Tocmai din acesta cauza, medicii recomanda tinerea unei cure de detoxifiere imediat dupa masa imbelsugata de Paste.
In ajutorul cititorilor cancan.ro a sarit castigatoarea Masterchef, Aida Parascan campioana bucatariei de la Pro Tv, cea care a plecat acasa de la show-ul culinar cu 50.000 de euro. Ea ne recomanda doaua retete menite sa detoxifieze organismul dupa masa grea de Paste.
Salata de orez
200 g orez
2 ardei gras (rosu si verde)
1 vanata
3 zucchini
4 linguri
cateva foi de menta
sare piper
Spalati, curatati legumele. Taiati le in cubuletede 1 cm. Coaceti in cuptorul incalzit la 200*C timp de 20 min. Fierbeti orezul si strecurati l Condimentati cu ulei de masline, foi de menta, sare, piper, apoi adaugati legumele. Amestecati si lasati in frigider cateva ore inainte de a servi.
Tofu cu legume
1 buc tofu
1 lingura ulei de masline
2 morcovi
1 ceapa rosie
1 portocala
1 lingura sos de soia
sare si piper
Spalati si curatati legumele. Taiati le in mod egal, morcovul rondele ceapa patrate mai mari. Incingeti o tigaie in care ati pus ulei adaugati legumele si coaceti cateva minute. Adaugati tofu taiat cuburi si coaceti inca 2 3 minute. Adaugati coaja si sucul de la o portocala si sosul de soia. Sarati si pierati distribuiti in farfurie si serviti cu crutoane de paine integrala.
I.P