Ești deținătorul unui cont Google? Gigantul de pe piață anunță că în luna decembrie a acestui an vor fi aplicate o serie de schimbări. Acestea vor afecta unele dintre conturile utilizatorilor, fiind șterse. Pentru a nu rămâne fără cont, există câteva condiții pe care să le îndeplinești. Iată detaliile mai jos, în articol.
Conturile inactive de Gmail vor fi șterse, începând cu luna decembrie a acestui an. Potrivit informațiilor, dacă un cont nu este utilizat pe o perioadă îndelungată, există probabilitatea ca acesta să fie compromis. Despre acest aspect a vorbit Ruth Kricheli, vice-președintele managementului produselor Google. Însă, pentru a nu te trezi cu un cont șters, există câteva condiții pe care să le ai în vedere. Iar acestea se regăsesc mai jos. Ștergerea conturilor se va face treptat, utilizatorii fiind înștiințați de acest aspect.
„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a scris Ruth Kricheli, conform al.com.
Pentru a nu rămâne fără un asemenea cont, trebuie să îndeplinești doar câteva condiții. De exemplu, trebuie să te conectezi cu Google într-o aplicație sau să utilizezi motorul de căutare Google. Se înregistrează activitatea unui cont și atunci când folosești Google Drive, citești sau trimiți un e-mail. De asemenea, și vizionarea unui clip pe YouTube sau descărcarea unei aplicații (Google Play) sunt alte modalități prin care poți ține un cont activ.
Vezi și YOUTUBE, DECIZIE IMPORTANTĂ PENTRU UTILIZATORI. CE SCHIMBĂRI VOR APĂREA PE PLATFORMĂ
Accesul către conturile Google se va face prin intermediul PIN-ului, a amprentei digitale sau cu ajutorul sistemului de recunoaștere facială. Utilizatorii se vor putea loga mai repede în conturile lor, doarece cheile de acces sunt mai rapide cu 40%, potrivit specialiștilor. Pe de altă parte, există o siguranță în plus pentru utilizatorul platformei. Informația este criptată diferit. Utilizatorul va trebui să își creeze o astfel cheie de acces, conform standard.co.uk.
Sursă foto: Pixabay