Agresorul Dianei Enache, libanezul Kanan Ali, spera că va respira aerul libertății, după patru ani de stat în penitenciar. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat că judecătorii au respins însă cererea de eliberare condiționată a bărbatului care ar fi încercat s-o violeze pe fata cântărețului Adrian Enache, deși, aparent, îndeplinea toate condițiile pentru a fi lăsat în libertate.
Diana Enache a trecut printr-un eveniment care se putea termina tragic, în 2014. Ea a fost atacată de paznicul blocului în care locuia, un cetățean libanez care a încercat s-o violeze. Și pentru că Diana s-a luptat corp la corp cu el, agresorul a înjunghiat-o cu cuțitul în zona gâtului, a pieptului și în palme.
Totul s-a întâmplat după ce fiica lui Adrian Enache a coborât să-i ceară ajutorul lui Kanan Ali pentru că nu avea curent electric în casă. Însă, când a urcat în locuința ei, el a atacat-o în dreptul panoului electric.
De-atunci, Diana Enache este nevoită să-și amintească zilnic de nenorocirea prin care a trecut, din cauza cicatricilor care i-au rămas și care nu se vor mai vindeca, niciodată, în mod natural.
(CITEȘTE ȘI: DECLARAȚIE CUTREMURĂTOARE A LUI ADRIAN ENACHE DUPĂ CE FIICA SA A FOST ATACATĂ CU UN CUȚIT)
Kanan Ali a fost condamnat la cinci ani de închioare, din care a ispășit patru ani până acum. Judecătorii i-au interzis, de asemenea, să comunice sau să se apropie la mai puțin de 100 de metri de Diana, tot pe o perioadă de cinci ani.
”Eram nervos, nemâncat”, a fost prima declarație venită în apărarea libanezului.
(VEZI AICI: AGRESORUL FIICEI LUI ADRIAN ENACHE A AJUNS O ”STAFIE” DUPĂ GRATII)
Kanan Ali a considerat că după patru ani de stat după gratii s-a reabilitat și a cerut să fie eliberat condiționat. A motivat că a muncit constant cât timp a fost închis, a primit recompense, iar daunele au fost plătite de partea responsabilă civilmente, respectiv de firma de pază care îl angajase.
”Solicită instanței să aibă în vedere că a făcut dovada achitării prejudiciului, iar penitenciarul a considerat ca fiind îndeplinite condițiile de liberare condiționată, astfel cum sunt ele prevăzute de art. 100 CP.
Raportând aceste criterii legale la situația petentului condamnat și analizând actele aflate la dosarul cauzei, instanța a apreciat că, deși petentul condamnat a executat fracția de pedeapsă stabilită în mod obligatoriu de lege, execută pedeapsa în regim semideschis și a făcut dovada achitării obligaților civile stabilite în sarcină prin hotărârea de condamnare (neavând relevanță că plata acestor despăgubiri civile au fost efectuate de către partea responsabilă civilmente, atâta timp cât obligațiile civile au fost stabilite în solidar pentru inculpat și partea responsabilă civilmente, conform hotărârii de condamnare), aceste împrejurări nu-i conferă un drept, ci doar o vocație la acordarea beneficiului eliberării condiționate, oportunitatea acordării liberării condiționate fiind la latitudinea instanței de judecată”, se arată în motivarea hotărârii.
(VEZI ȘI: CE I-AU FACUT COLEGII DE PENITENCIAR AGRESORULUI FETEI LUI ADRIAN ENACHE)
Kanan Ali nu a reușit să-i convingă pe judecători, care au considerat normale, și nu speciale, activitățile acestuia în spatele gratiilor.
„Așa cum rezultă din caracterizarea aflată la dosarul cauzei, de la depunerea în penitenciar petentul a avut un comportament corespunzător. Petentul nu a fost sancționat disciplinar, fiind însă recompensat de șapte ori și participând la activități lucrative în interesul locului de deținere, însă aceste aspecte nu reprezintă, în opinia instanței, date rezonabile cum că acesta a avut o atitudine care să confirme conștientizarea scopului pedepsei aplicate”, au apreciat magistrații.
În final, instanța a decis că fapta este mult prea gravă pentru ca libanezul să poată fi pus în libertate.
”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod de procedură penală respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul-petent Kanan Ali, în prezent încarcerat în Penitenciarul București Jilava”, a fost decizia judecătorilor.