Prima experiență cu mâncarea tradițional românească nu a decurs deloc bine pentru doi turiști veniți tocmai din Suedia. Au fost la un restaurant din Bucovina să încerce cele mai bune bucate, dar au sfârșit la spital. Iată ce le-au spus medicii.
După ce au mâncat cu mare poftă și curiozitate preparatele românești într-un restaurant din Bucovina, doi turiști suedezi, o femeie în vârstă de 44 de ani și un tânăr de 25 de ani, au început să se simtă destul de rău.
Pentru ameliorarea simptomelor, cei doi s-au dus inițial la farmacie pentru a-și cumpăra medicamente specifice durerii de stomac, dar nicio șansă, starea de rău tot continua și parcă era din ce în ce mai gravă.
CITEȘTE ȘI: CE MESAJ BIZAR A PRIMIT UN TÂNĂR, DE LA LIVRATORUL CARE TREBUIA SĂ ÎI ADUCĂ MÂNCAREA ACASĂ: „ÎMI PARE RĂU, DAR ȚI-AM MÂNCAT-O EU. POȚI SĂ MĂ..”
Și-au dat seama că nu își vor reveni doar prin medicamente, așa că turiștii din Suedia au mers la spital de urgență, unde au fost preluați de cadrele medicale şi li s-au administrat tratamente specifice.
”Cei doi pacienți s-au prezentat în serviciul nostru cu stări de vomă, diaree şi deshidratare. Simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Au fost echilibraţi hemodinamic, ulterior fiind dirijaţi către secția de boli infecţioase”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.
Suedezii au fost supuși unor serii de analize, pentru ca medicii să poată stabili cu exactitate natura stării lor de rău. Mai mult, medicii au încercat să afle și unde au consumat produsele care le-ar fi putut cauza starea pe care o aveau.
Vă reamintim faptul că incidentul a avut loc în luna august a anului 2022.
VEZI ȘI: PROBLEME MARI PENTRU SPITALELE DIN ROMÂNIA. PACIENȚII AR PUTEA PRIMI MAI PUȚINĂ MÂNCARE