Afla ce dieta alimentara il va aduce la greutatea normala pe suceveanul de 240 de kilograme!
Drama lui Valeriu Turcanasu a ajuns la urechile medicilor Spitalului Elias din Bucuresti, care incearca acum sa il scape de povara kilogramelor in plus. Ca sa fie adus in Capitala, barbatul de 240 de kilograme a avut nevoie de sase pompieri vanjosi pentru a-l cara la ambulanta. Dupa o ora de eforturi, pompierii au reusit sa-l scoata din apartamentul sau de la etajul 4 al unui bloc din centrul Sucevei. Zece medici de la spitalul din Bucuresti, printre care si un endocrinolog, un cardiolog, un nutritionist, un chirurg, un internist si un dermatolog, l-au consultat pe sucevean si au decis sa-l readuca la o greutate normala. I-au stabilit pacientului un regim alimentar, in paralel cu medicatia. Valeriu Turcanasu si-a pus mari sperante in noua dieta si se declara multumit de primele rezultate, care n-au intarziat sa apara.
„Intr-o dimineata mananc un ou fiert tare cu o cana de ceai neindulcit. La ora 10.00 am un supliment de branza nesarata sau iaurt degresat. La amiaza mananc o supa, apoi carne de vita sau pui cu garnitura de legume ori cartofi natur. La 16.30-17.00 primesc al doilea supliment, de obicei un mar copt. Seara, la cina, ma hranesc cu legume fierte, cum ar fi pastaile. Painea este exclusa”, a explicat pacientul.
Suceveanul nu a fost mereu obez. Omul isi aminteste ca in 1971, cand s-a insurat, avea 66 de kilograme. A lucrat apoi ani la rand ca vanzator-macelar