Daniel Dulf și-a construit o carieră de succes în handbal. Românul a petrecut 8 ani în Portugalia, însă a decis să renunțe la sport și la străinătate. Odată ajuns în țară, el a pus pe picioare o afacere cu care a dat lovitura. Bărbatul a mărturisit că toată familia a contribuit la „nașterea” acestui business, iar fiica lui, Sofia Dulf, a avut una dintre cele mai bune idei.
Daniel Dulf a renunțat la handbal pentru gastronomie. După 8 ani petrecuți în Portugalia, românul s-a întors în țara natală și a pus pe picioare o afacere de succes. Mai exact, el a deschis un restaurant, unde servește preparate tradiționale.
„Deoarece foarte multă lume doreşte pizza, sunt obişnuiţi ca la aproape toate restaurantele să primescă pizza, noi ne-am încăpăţânat să nu facem pizza, paste şi alte mâncăruri fast-food, dar, totuşi, am zis: ‘Hai să le satisfacem poftele!’ şi am venit cu Pita Moşilor cu slănină friptă, ceapă şi caş de oaie.”, a declarat Daniel Dulf pentru Observator News.
Din dorința de a păstra tema tradițională a restaurantului, dar a satisface, în același timp, și poftele românilor, Daniel Dulf a creat Pita Moșilor – o variantă românească la pizza. Preparatul a primit acest nume de la fiica fostului handbalist, Sofia.
„Stăteam într-o seară cu familia, fix aici, luam cina şi am făcut Pita Moşilor, iar noi ne gândeam să o băgăm în meniu şi ne trebuia un nume şi apoi am venit cu tot felul de idei, până am venit eu cu a mea cu Pita Moşilor.”, a spus Sofia Dulf.
Daniel și-a dorit să le ofere clienților să o experiență gastronomică diversificată, așa că nu s-a oprit la Pita Moșilor. Fostul handbalist a creat și o variantă inedită de burger, cu ingrediente precum ciolomadă de murături sau caș de oaie.
„Avem aici Burgerul lui Bică, care conţine carne de vită şi carne de poc, ciolomadă de murături, aşa, varză cu maioneză şi caş de oaie. Cu chipsuri de cartofi, toate sunt produse locale.”, a adăugat fostul handbalist.
În Maramureş, preparatele tradiționale au depășit trendurile din bucătăria internațională. În timp ce Daniel a oferit un gust cu totul diferit pentru pizza sau burger, Ștefan Mihai a schimbat ideea servirii plăcintei drept desert.
„Ideea acestei plăcinte a venit în urma restaurantelor care făceau ciolanul în crustă de pâine, în aluat, şi am avut neplăcerea să găsesc ciolanul rece lângă os şi atunci am zis să-l reinterpretăm şi să punem cionalul cubuleţe, împreună cu acea varză.”, a spus Ștefan Mihai, reprezentantul unui restaurant din Baia Mare.