Florida și Mihai Andreica au lucrat zeci de ani în Spania, după care au decis să de întoarcă la noi în țară. Cei doi români au reușit să adune o sume frumușică de bani pe care au investit-o într-o super afacere. Acum, ei câștigă și 15.000 de lei pentru o singură vânzare. Află, în articol, cum au reușit să dea lovitura!
Mulți oameni încearcă să investească în diferite business-uri pentru a câștiga mai mulți bani. Florida și Mihai Andreica, doi români care locuiesc în satul Homorog din judeţul Bihor, au reușit acest lucru. Ei și-au dezvoltat propria afacere de care sunt foarte mândri.
După zeci de ani de muncă în Spania, Florida și Mihai Andreica s-au întors în România și au investit banii câștigați în propria afacere. Mai exact, ei au început să cultive plante ornamentale și arbori exotici.
Iernile au devenit mai blânde în România, așa că arbori precum bananierii măslinii seculari sau palmierii au început să facă față cu brio temperaturilor din țara noastră. Cei doi soți au explorat această oportunitate, iar câștigurile sunt pe măsură.
Spre exemplu, măslinii seculari și palmierii se vând cu prețuri cuprinse între 400 și 15.000 de lei. Florida și Mihai Andreica dețin două hectare pe care cultivă acești arbori, aduși tocmai din Spania. Femeia a oferit câteva detalii despre afacere.
„Doar din Spania aducem noi. Având în vedere că urmează perioada de iarnă şi că nu ştim exact cum vor fi iernile viitoare, dacă temperatura scade mai tare de -15 grade, noi recomandăm să se protejeze. Există o husă antiîngheţ, un material care se pune peste ei.
Preferă şi căldura, dar le merge bine şi la noi în ţară. Deja a început să le meargă bine şi granzilor şi kakiilor, pe lângă smochini. Deci măslinul nu mai vorbim, e top”, a declarat Florida Andreica pentru Observator News.
Tot în judeţul Bihor, în staţiunea balneară Băile Felix, au început să se coacă şi bananele. Totuși, fructele nu sunt lăsate să ajungă la maturitate. Administratorul unui complex balnear a explicat că ele vor fi tăiate pentru a proteja arborele.
„Conservarea se face prin tăierea la un nivel de 80 de centimetri, de la nivelul solului. Îmbrăcaţi în folie şi cu frunză uscată. Ar trebui să fie într-un mediu închis, în anumite baloane sau în anumite solarii.”, a explicat Cristi Opronoiu, administratorul unui complex balnear.