Vești bune vin pentru diabetici și nu numai. Două românce au creat o bomboană care scade glicemia. Este vorba despre o pralină, care a făcut deja ravagii și este iubită de clienți. Ce ingrediente conține bomboana specială și cât costă?
Carmela Dragomir și fiica sa sunt proprietarele unui brand de cofetării și ciocolaterii ce are puncte de vânzare în Câmpina, Prahova, Ploiești și Bușteni. În anul 2019 acestea au câștigat premiul pentru cea mai bună pralină, iar acum au adus pe piață o inovație în materie de cercetare de laborator de cofetărie, pralina care scade glicemia.
Carmela Dragomir și-a dorit să aducă o inovație pe piața pe care activează, așa că în colaborare cu un medic a creat rețeta pentru pralina care scade glicemia. Inedita bomboană, la nivel de idee, a apărut imediat, fiind concepută în numai patru ore. Însă, pentru procesul de producție e nevoie de mult mai mult de atât.
„Două ore ca să construim rețeta. Și apoi, încă două ore ca s-o reproducem”, a declarat Carmela Dragomir, potrivit fanatik.ro.
Carmela Dragomir și-a dorit să aducă pe piață această pralină specială pentru a veni în sprijinul celor care suferă de diabet sau alte afecțiuni care nu le permit să consume dulciuri. Iar cum o asemenea bomboană cere atenție specială și ingredientele folosite la crearea ei sunt de cea mai bună calitate.
„Nu a fost 100% pe gustul nostru, datorită faptului că nu era suficient de dulce. Ideea a fost să scadă glicemia, să nu crească deloc. Ideea a fost să creăm ceva foarte sănătos. Adică, în momentul în care o gustați să vă facă foarte mult bine. Nu numai să vă aducă fericirea gustului, ci să contribuie foarte mult la sănătatea noastră, a organismului nostru.
De aceea, în ea am pus următoarele ingrediente: magiun de Topoloveni, care nu știu dacă știți, au luat aurul la nivel mondial pentru cel mai sănătos gem, inulină, cicoare- care și ea scade glicemia și ovăz, care a ajută foarte mult și el. Și de care avem nevoie, dar nu prea îl consumăm.
Și totuși, aceste ingrediente, în momentul în care am făcut primele teste, au ieșit foarte bune. Numai că pusesem foarte puțin zahăr invertit. Acum l-am eliminat ca să vedem dacă testul iese exact așa cum a gândit să fie. M-am consultat cu Gabriela Berechet, care este inginer în gastrotehnică. Practic, dânsa m-a ajutat să gândesc cum să fac să creez această bomboană să scadă glicemia, să aleg ingredientele”, a mărturisit Carmela Dragomir.
Așa cum spuneam, pentru pralina care scade glicemia se folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, iar procesul de producție este unul îndelungat. Tocmai de aceea și prețul unei astfel de bomboane este unul destul de ridicat.
Mai exact, pralina care scade glicemia se găsește în magazinele deținute de Carmela Dragomir la prețul de 255 de lei kilogramul.
„Costul ei este, în momentul de față, la 255 de lei kilogramul. Am folosit ciocolată origini Peru, ca și coajă. Cicoarea, inulina, toate sunt de calitate. Și să sperăm că va fi apreciată”, a mai spus Carmela Dragomir.