Adrian Diniș a murit la 32 de ani. Cauza morții regretatului artist plâns de toată țara

De: Cancan
Publicat: 17/07/2018 | 18:11

Poetul Adrian Dinis a murit la vârsta de 32 de ani. Rudele, prietenii, colegii de breaslă, dar și fanii sunt împietriți de durere. Pe rețelele de socializare circulă mesaje sfâșietoare în memoria regretatului artist.

Adrian Diniș a murit la vârsta de 32 de ani

Viața lui Adrian Diniș s-a oprit brusc, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Eforturile medicilor au fost în zadar, nimic nu au putut să mai facă pentru a-l ține în viață.

“S-a stins unul dintre bunii mei prieteni, poetul și omul minunat Adrian Diniș… Sunt fără cuvinte și probabil voi rămâne pentru mult timp. Ne văzusem chiar de curând, ne văzusem de atâtea ori de fapt în ultimul an, nu aș fi ghicit niciodată că va fi pentru ultima oară. «nu plânge mamă se poate întampla oricui» – Adrian Diniș (1986 – 2018)”, “Dumnezeu să-l odihnească”, “Ultima oară l-am văzut pe Adrian Diniș (1986-2018) acum vreo lună. Am petrecut cu el, Claudiu Komartin, Eugen Ciurtin, Cosmin Ciotloș & Ana Toma o noapte albă în localul Library. Ca de obicei, era luminos & vesel: a vorbit numai despre literatură, mi-a examinat din memorie, dar foarte aplicat, vers cu vers, vechile mele traduceri din Berryman, a râs cât noi toți la un loc, cu râsul lui atât de bun încât îl făcea să pară delicios de naiv, n-a pomenit nici o secundă de vreo răutate a lumii ăsteia. Pentru el, răutatea zilei pur și simplu nu exista. Iar azi aflu că a murit azi-noapte (n.r.: ieri-noapte), de la un AVC. Avea 32 de ani. De data asta, răutatea lumii a ales pe cineva cu totul non-aderent la rău. E în asta o formă de înfrângere și pentru răul însuși. Lumina aia, în care și Adrian era atât de evident învăluit, rămâne.” sunt trei dintre mesajele scrise de apropiați.

Adrian Dinis s-a nascut pe 4 iulie 1986, in Bucuresti. A fost absolvent al Universitatii Romano-Americane, sectia de Informatica manageriala. A debutat cu volumul „Poezii odioase de dragoste” (Editura Vinea, 2010), publicand in majoritatea revistelor importante din tara, precum Convorbiri literare, Luceafarul, Tomis, Tribuna, Dacia literara, Mozaicul, Poesis, sau Egophobia, scrie adevarul.ro.