Admiterea la facultate 2017 | TOP 10 cele mai bune instituţii din învăţământul superior

De: Cancan
Publicat: 13/07/2017 | 13:37
Admiterea la facultate 2017 | TOP 10 cele mai bune instituţii din învăţământul superior

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă oferă acum TOP 10 cele mai bune facultăţi din România, pentru a vă putea orienta către o instituţie recunoscută drept una de o înaltă calitate educaţiei oferite.

1. Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB)

UPB a avansat în clasamentul la nivel european de la locul 513 în 2011 pe locul 267 recent şi are în componenţă 15 facultăţi distincte şi peste 70 de specializări. Actualmente există programe de colaborare cu peste 150 de Universităţi din 27 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa. Cele mai căutate facultăţi sunt Automatica şi Calculatoare (550 de locuri la buget şi 200 la taxa) şi Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (610 locuri la buget şi 90 la taxa).

2. Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca concurenţa cea mai mare a fost la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în cadrul specializării Psihologie (7,94 candidaţi/loc, ultima medie de admitere 7,24). Şi la Facultatea de Litere a fost bătaie mare. La specializarea Limba şi literatura Engleză au fost 7,18 candidaţi/loc.
 
3. Universitatea din Bucureşti

Cele mai căutate secţii din UB sunt: specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Facultatea de Geografie – specializările Geografia Turismului, Hidrologie şi Meteorologie, Planificare teritorială şi Cartografie, Facultatea de Matematică şi Informatică – specializările Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Informatica, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Aici, domeniul cel mai căutat este kinetoterapia unde au concurat 5,36 de candidaţi/ loc, iar ultima medie de admitere a fost 7,39.

5. Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” concurenţa este acerbă având în vedere şi numărul de locuri puse la bătaie. Modalitatea de admitere presupune un examen scris (100%), iar departajarea se face în funcţie de nota luată la proba scrisă la biologie în cadrul examenului de bacalaureat. Taxa de studiu este de 9000 lei /an pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe.

6. Universitatea de Vest din Timişoara

Rezultatele atinse în multe programe care implică colaborare internaţională – în programe de mobilitate Socrates, PHARE, Leonardo da Vinci etc – sunt cu adevărat impresionante şi se numără printre cele mai bune realizări ale universităţii.

7. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”

Cea mai veche instituţie de învăţământ medical din Transilvania, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a scris istoria învăţământului universitar clujean. O recomandare, însă, o reprezinta şi istoria recentă, absolvenţii care şi-au dezvoltat cariere medicale de succes, atât în ţară, cât şi peste hotare.

8. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi

În prezent Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi are în componenţa sa 12 facultăţi.

9. Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi

Cea mai căutată specializare este: Nutriţie şi Dietetică (10 candidaţi pe loc, cu ultima medie de admitere: 8,47 la buget)
 
10. Universitatea Politehnică Timişoara

UPT asigurară formarea profesională superioară, de nivel universitar şi postuniversitar şi oferă o varietate de 10 Facultăţi.