Admitere facultate 2022. Care sunt cele mai bune universităţi din Bucureşti la care te poţi înscrie, după ce ai luat BAC-ul
După ce au trecut cu bine de emoțiile cauzate de examenul de Bacalaureat, viitorii studenți sunt nevoiți să se preocupe de admiterea la facultate. Cele mai bune universități din București sunt pregătite să îi întâmpine pe cei care își doresc să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional.
Rata de promovabilitate a crescut anul acesta la 75,2%, potrivit declarațiilor făcute recent de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Din acest motiv, mai multe facultăți au suplimentat locurile pentru a le oferi studenților posibilitatea de a urma cursurile dorite la toate universitățile bune din Capitală. În continuare veți putea descoperi ofertele pentru 3 universități foarte cunoscute din București.
Cele mai bune universități din București
Dacă te afli printre cei care au dat Bac-ul anul acesta, dar nu știu la ce universitate din București ar trebui să meargă, articolul acesta îți este destinat. Trei dintre cele mai bune universități sunt pregătite să îi întâmpine pe tinerii învățăcei și să îi ghideze pentru a descoperi tainele învățământului superior.
VEZI ȘI: AFLA CUM POTI SA AJUNGI SA STUDIEZI LA HARVARD!
Admiterea la Universitatea din București
Peste 8.000 de locuri bugetate pentru toate facultățile îi așteaptă pe doritori. De-a lungul lunii iulie vor avea concursuri de admitere la facultate, urmând ca până pe data de 30 iulie 2022 să fie afișate rezultatele finale. Trebuie să țineți cont de faptul că fiecare facultate în parte are propriul său program, propria listă cu actele necesare și propria sumă care va reprezenta taxa anuală sau de înscriere pentru fiecare student. Cei care doresc să intre la facultatea de Limbi Străine, beneficiază în total de 525 de locuri, în timp ce Facultatea de Matematică și Informatică a pus la dispoziție doar 437.
Pentru a intra la una din facultățile care se află în cadrul acestei universități, va trebui să treci de una din cele cinci forme de admitere:
- Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat;
- Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional;
- Admitere pe baza unei formule mixte;
- Admitere pe baza unui interviu motivațional;
- Admitere pe bază de examen.
Admitere la Academia de Studii Economice din București
Academia de Studii Economice (ASE) pune la dispoziția doritorilor peste 7.000 de locuri, urmând ca jumătate dintre acestea să fie bugetate. Pe data de 4 iulie a început sesiunea de admitere la diferite programe universitare pentru care vor opta viitorii studenți. În prezent, există 36 de programe de licență care permit învățământul la distanță sau cu frecvență redusă.
Pentru a obține un loc în cadrul ASE, vei fi nevoit să te supui la unul dintre cele trei concursuri de admitere din acest an:
- eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
- testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).
Admitere la Universitatea Politehnică din București
În cadrul Universității Politehnică din București (UPB) există 15 facultăți care au scos la iveală 4471 de locuri pentru cei care au obținut o notă destul de bună la examenul de Bacalaureat. Veți putea să vă înscrieți folosind platforma online a Universității, urmând ca, în funcție de programul fiecărei facultăți, să vă prezentați la probele eliminatorii. Doritorii vor fi nevoiți să treacă de trei probe pentru a putea fi declarați admiși, și anume:
- Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
- Sesiunea II – Admitere (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)
- Sesiunea III, acolo unde este cazul – Admitere-completare (concurs de dosare)