Adio bani pe cardurile de alimente pentru românii care fac această greșeală. Cum poți rămâne fără sumele primite de la stat
Familiile defavorizate, persoanele în vârstă, copiii și persoanele cu dizabilități care beneficiază de cardurile sociale pentru mese calde, acordate prin programul ”Sprijin pentru România”, pot rămâne fără banii de la stat dacă fac această greșeală. Vezi cum poți rămâne, de fapt, fără cei 1.500 de lei de pe voucherele pentru alimente.
Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), acordarea banilor de pe voucherelor sociale se face o dată la fiecare două luni în 6 tranșe a câte 250 de lei fiecare, adică 1.500 de lei pe an, bani ce vor putea fi folosiți pentru mese calde sau alimente de către cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.
Citește și: ANUNŢ IMPORTANT PENTRU ACEŞTI PENSIONARI CU PENSII MICI! TOŢI CEI CARE IAU SUB 1.700 LEI PE LUNĂ SUNT VIZAȚI
Marcel Boloș atrage atenția beneficiarilor în legătură cu perioada de valabilitate a cardurilor sociale. Astfel, conform prevederilor legale, românii au la dispoziție 12 luni de la momentul emiterii pentru a folosi fiecare tranșă de 250 de lei. Următoarea tranșă de bani acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2023, va intra în prima parte a lunii octombrie.
Categoria românilor care beneficiază de ajutorul social ”Sprijin pentru România”
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
- persoanele – copii și adulți – încadrate cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
- familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din 2023.
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de acsele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
Totodată, potrivit hotărârii luate de autoritățile statului, banii de pe tichetele sociale nu pot fi folosiți pentru achiziționarea de produse pentru curățenie sau țigări. Fondurile au ca scop acoperirea costurilor meselor calde și a alimentelor.